Az elsŇĎ √©s utols√≥ ember, aki az √©letemben bekopogott hozz√°m, hogy halk√≠tsam le a zen√©t, Nagy Viktor v√≠zip√≥l√≥kapus volt, amikor szomsz√©dok voltunk. Nagy a h√©tv√©g√©n a Fidesz-buliban csapatta.

J√≥ t√≠z √©ve volt, egy √ļjlip√≥tv√°rosi t√°rsash√°zban, √©n a f√∂ldszinten laktam, ŇĎ az elsŇĎn. Szombat d√©lelŇĎtt volt, nem eml√©kszem arra, hogy k√ľl√∂n√∂sebben hangos lett volna a zene, ami, ha j√≥l eml√©kszem, vagy Ramones volt, vagy Kisp√°l.

Fogalmam nem volt, hogy ki az a Nagy Viktor, de a fŇĎb√©rlŇĎm mondta kor√°bban, hogy az egyik szomsz√©d a v√≠zip√≥l√≥-v√°logatott egyik tagja, az ajt√≥ban √°ll√≥ cs√°v√≥ pedig pont √ļgy n√©zett ki, mint egy v√≠zip√≥l√≥s: n√°lam magasabb, szekr√©nnyi felsŇĎtest. Ut√≥lag r√°kerestem a neten, ŇĎ volt.

Mondta, hogy halk√≠tsam le egy kicsit a zen√©t. Odamentem az erŇĎs√≠tŇĎh√∂z, √©s amennyire fizikailag lehets√©ges volt kicsit elmozd√≠tani a volum√©t, annyival lejjebb vettem. Elb√ļcs√ļztunk. Soha t√∂bb√© nem l√°ttam, √©s az√≥ta se kopogott be senki hozz√°m, hogy halk√≠tsam le a zen√©t, pedig az√≥ta volt m√°r igaz√°n hangos is.

IdŇĎk√∂zben megismertem egy m√°sik Nagy Viktort, aki a hajamat szokta lev√°gni, valamint egyszer k√∂lcs√∂nadott egy tudom√°nyos ismeretterjesztŇĎ vide√≥hoz egy p√°r 45-√∂s magassark√ļ cipŇĎt, amikor m√©g az Indexben dolgoztam.

Advertisement

‚ÄěF√ľgg√∂ny‚ÄĚ ‚Äď √≠rn√° most ide Schaffer J√≥zsef, a skandin√°v bloggerlegenda.