A p√©ntek legviccesebb olvasm√°nya az a k√∂rlev√©l, amiben a Nemzeti K√∂zsszolg√°lati Egyetem rektora ismerteti a dolgoz√≥kkal az √ļj √∂lt√∂zk√∂d√©si elŇĎ√≠r√°sokat. NŇĎ viselhet szand√°lt, b√°r csak mez√≠tl√°bra, f√©rfi sehogy sem. Farmert szabad, de csak s√∂t√©tk√©ket, vil√°gosk√©ket nem. M√°s anyagb√≥l viszont hordhat√≥ vil√°gosk√©k nadr√°g.

NŇĎ vagy √©s nyitott cipŇĎt hordan√°l harisny√°val? Akkor menj√©l dolgozni m√°shov√°, mert a Ludovika √©p√ľlet√©ben ilyen meg nem t√∂rt√©nhet! Megh√∂kkentŇĎen r√©szletes, mondhatni szŇĎr√∂zŇĎs k√∂rlev√©lben oktatja ki Patyi Andr√°s rektor az egyetem dolgoz√≥it arr√≥l, hogy ezent√ļl mit szabad, √©s mit nem. A k√∂rlevelet a Magyar Narancs publik√°lta. Sz√©lsŇĎs√©ges divatir√°nyzatokat k√∂vetni p√©ld√°ul tilos. Csak√ļgy, mint sportcipŇĎt hordani az irod√°ban. A nyaktetk√≥sok viszont j√°rhatnak s√°lban vagy mehetnek utcaseprŇĎnek, mert a tetov√°l√°sokat el kell takarni.

A nŇĎkre vonatkoz√≥ elŇĎ√≠r√°sok eg√©szen liber√°lisak, a szoknya p√©ld√°ul ak√°r 5 centivel is v√©gzŇĎdhet a t√©rd f√∂l√∂tt, sŇĎt a "szolid top" is mehet, amirŇĎl nekem egy rettentŇĎen visszafogott homoszexu√°lis jut eszembe, pedig sajnos egy unalmas felsŇĎruh√°zati term√©k lehet. Ha boler√≥t h√ļznak f0l√©, m√©g a spagettip√°ntos felsŇĎ is k√≥sernak minŇĎs√ľl a Ludivok√°n. Z√°rt cipŇĎ harisnya n√©lk√ľl? J√≥, hogy nem meztelen√ľl akarsz bemenni dolgozni!

A f√©rfiak sokkal rosszabbul j√°rnak, nekik Patyi Andr√°s ugyanis annyira r√©szletes "tan√°csokat" ad, hogy ha ott dolgozn√©k, reggelente tuti √ļgy √©rezn√©m, a rektor ott √°ll velem a szekr√©ny elŇĎtt, √©s rosszall√≥an figyel, n√©ha a mutat√≥ujj√°t is megr√°zva fel√©m:

Advertisement

Az egyetem kult√ļrmisszion√°rius rektora emellett engesztelhetetlen√ľl gyŇĪl√∂li a kert√©szpapucsot. R√∂vid kutat√°s ut√°n megtudtam, hogy ez a Crocsot jelenti.

A K√∂zsszolg√°lati Egyetem dress code-ja elsŇĎ blikkre hasonl√≥ sztorinak tŇĪnik, mint a kaposv√°ri egyetem ruh√°zati + testszagra vonatkoz√≥ elŇĎ√≠r√°sai, de van egy alapvetŇĎ k√ľl√∂nbs√©g. A Somogyi Kalif√°tus oktat√°si int√©zm√©ny√©ben az elŇĎ√≠r√°sok a hallgat√≥kra is vonatkoztak volna, itt pedig csak a dolgoz√≥kra.

Advertisement

(Fotó: undependentmedia.com)