This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hivatalosan betiltották a zokni-szandált a Közszolgálati Egyetemen

Illustration for article titled Hivatalosan betiltották a zokni-szandált a Közszolgálati Egyetemen

A péntek legviccesebb olvasmánya az a körlevél, amiben a Nemzeti Közsszolgálati Egyetem rektora ismerteti a dolgozókkal az új öltözködési előírásokat. Nő viselhet szandált, bár csak mezítlábra, férfi sehogy sem. Farmert szabad, de csak sötétkéket, világoskéket nem. Más anyagból viszont hordható világoskék nadrág.

Advertisement

Nő vagy és nyitott cipőt hordanál harisnyával? Akkor menjél dolgozni máshová, mert a Ludovika épületében ilyen meg nem történhet! Meghökkentően részletes, mondhatni szőrözős körlevélben oktatja ki Patyi András rektor az egyetem dolgozóit arról, hogy ezentúl mit szabad, és mit nem. A körlevelet a Magyar Narancs publikálta. Szélsőséges divatirányzatokat követni például tilos. Csakúgy, mint sportcipőt hordani az irodában. A nyaktetkósok viszont járhatnak sálban vagy mehetnek utcaseprőnek, mert a tetoválásokat el kell takarni.

A nőkre vonatkozó előírások egészen liberálisak, a szoknya például akár 5 centivel is végződhet a térd fölött, sőt a "szolid top" is mehet, amiről nekem egy rettentően visszafogott homoszexuális jut eszembe, pedig sajnos egy unalmas felsőruházati termék lehet. Ha bolerót húznak f0lé, még a spagettipántos felső is kósernak minősül a Ludivokán. Zárt cipő harisnya nélkül? Jó, hogy nem meztelenül akarsz bemenni dolgozni!

Advertisement

A férfiak sokkal rosszabbul járnak, nekik Patyi András ugyanis annyira részletes "tanácsokat" ad, hogy ha ott dolgoznék, reggelente tuti úgy érezném, a rektor ott áll velem a szekrény előtt, és rosszallóan figyel, néha a mutatóujját is megrázva felém:

Illustration for article titled Hivatalosan betiltották a zokni-szandált a Közszolgálati Egyetemen
Advertisement

Az egyetem kultúrmisszionárius rektora emellett engesztelhetetlenül gyűlöli a kertészpapucsot. Rövid kutatás után megtudtam, hogy ez a Crocsot jelenti.

A Közsszolgálati Egyetem dress code-ja első blikkre hasonló sztorinak tűnik, mint a kaposvári egyetem ruházati + testszagra vonatkozó előírásai, de van egy alapvető különbség. A Somogyi Kalifátus oktatási intézményében az előírások a hallgatókra is vonatkoztak volna, itt pedig csak a dolgozókra.

Advertisement

(Fotó: undependentmedia.com)

Share This Story

Get our newsletter