Illustration for article titled ​Hitted volna, hogy Eörsi Mátyás előzi majd Vonát a rasszista sávon?

A DK lett az új Jobbik, ennél undorítóbb fordulat még nem történt a magyar belpolitikában. Eörsi Mátyás az ATV-ben arról beszélt, hogy "statisztikailag létezik" romabűnözés.

Advertisement

Ha akarsz igazán szomorú és szánalmas szöveget hallgatni, akkor nézd végig az ATV interjúját Eörsi Mátyással. Döbbenetes, hogy egy korábban kifejezetten értelmes ember, aki egész életében meggyőződéses liberálisnak tűnt, hogyan juthat el odáig, hogy a pártja rasszista miskolci jelöltjét mentegesse. De ne egyszerűen védje Pásztor Albertet, hanem offenzívába átmenve megteremtse a progresszív, néppárti értelemben vett cigányozást.

Advertisement

Hősünk az interjúban arról mesél, hogyan utazott le Misklocra megismerni a korábban általa is elítélt Pásztort, akibe a jelek szerint egyenesen beleszeretett, olyan pompás fickó, lényegében egy új Gandhi.

Eörsi egyes pontokon már-már agyalágyultnak tűnik. Például akkor, amikor komoly arccal elmagyarázza, hogy Pásztor Albert rendőrkapitányként ugyan nem tudhatta, hogy az utcai bűnözők cigány származásúak-e, nem is beszélt a letartóztatottakkal, de elolvasta a vallomásaikról felvett jegyzőkönyveket, és "az összes valomás azzal kezdődik, hogy roma vagyok". Ki az, akinek egy rendőr, egy bizonyítottan rasszista rendőr bemondja, hogy a bűnözők először mind megvallják a cigányságukat, és ő ezt képes élő tévéadásban tök komolyan továbbadni?

Advertisement

Eörsi ezek után leszögezi, hogy olyat, amit annak idején Pásztor mondott, az államhatalom képviselője nem mondhat, aztán jön a Jobbik letasztítása a cigányozó trónról:

Most csak arról beszélünk, hogy romabűnözés van-e. Sajnos ilyen statisztikailag létezik.

Hát itt tartunk, a Baloldal Főnixmadara, Gyurcsány Ferenc a 23 millió román után megint a rasszimus progresszív csodafegyveréhez nyúlt. Hogy Eörsi Mátyás egy rasszista pojáca kedvéért miért rombolta le a renoméját, az az ő dolga. Az már inkább a többi balos párté, hogy miként reagálják le a gyurcsányi vonóhúzást.

Advertisement

Egy biztos: a Gyurcsány Ferenc Szimpatizánsok fb-csoportban már Zagyva György Gyula a buli!

Illustration for article titled ​Hitted volna, hogy Eörsi Mátyás előzi majd Vonát a rasszista sávon?
Advertisement

Update:

Itt nézhető meg TGM remek, szintén ATV-s interjúja a Pásztor-jelenségről és a neorasszista baloldaliakról.

Share This Story

Get our newsletter