Lovas Zoltán azt fújta fel a kordont takaró fóliára, hogy "itt náci emlékmű nem fog épülni" és hogy "nem vagyunk Horthy katonái".

Advertisement

Az ostoba, szándékosan provokáló hatalom és a hisztérikus ellenállás megint összecsapott a Szabadság téren. Lovas Zoltánt azért idézték be az V. kerületi rendőrkapitányságra falfirkálás gyanújával, mert politikai véleményt sprézett a leendő nácimegszállás-emlékmű kordonját fedő fóliára.

Lovas Zoltán egy legenda, ő volt az, aki 1989 karácsony estéjén a Fekete Doboz riportereként kamerájával beszökött az állambiztonság Falk Miksa utcai épületébe, ahol Végvári őrnagy megmutatta neki a kommunista titkosrendőrség iratmegsemmisítésének, illetve illegális megfigyeléseinek bizonyítékait. Itt derült ki, hogy a kommunista hatalom 1988. október 23-a után is folytatta az akkori ellenzék törvénysértő megfigyelését.

Advertisement

De Lovas Zoltán friss nyilatkozata, amit a tényleg undorító rendőri vegzálásról tett, pontosan mutatja, mennyire ostobán hisztérikus a felek hozzállása ebben az ügyben is. Lovas ugyanis felháborodásában arról beszél, hogy ma Magyarországon "nemzetiszocialista hatalomépítés folyik". Na, pont ez a megbélyegző, gyűlölködő hiszti, ami tuti semmin sem segít. A tervezett emlékmű ötlete és koncepciója valóban visszataszító szerecsenmosdatás, az egész eljárás bicskanyitogató, de gombnyomásra nemzetiszocialistázni pont ugyanannyira az.

Advertisement

(via atv)

Share This Story

Get our newsletter