This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hiába üvöltött a Germanwings-gép pilótája, Lubitz nem engedte vissza

Illustration for article titled Hiába üvöltött a Germanwings-gép pilótája, Lubitz nem engedte vissza

A Bild ma hozta le a feketedoboz tartalmát, a pilóta utolsó szavai azok voltak, hogy nyisd ki azt a rohadt ajtót.

Advertisement

A felvétel úgy kezdődik, hogy Patrick Sondheimer kapitány bocsánatot kér az utasoktól a 26 perces késésért, és megígéri, hogy megpróbálják behozni azt. A következő húsz percben Andreas Lubitz másodpilótával beszélgetett, aki mondta, hogy nyugodtan menjen ki a mosdóba, mert tudja, hogy Barcelonában nem volt rá lehetősége.

10:27-kor a gép elérte a 11 500 méteres utazómagasságot, és Sondheimer szólt Lubitznak, hogy készüljön fel a düsseldorfi landolásra. Miután ez megtörtént, Lubitz szólt a pilótának, hogy kimehet.

Advertisement

10:29-kor a kapitány szól, hogy a másodpilóta átveheti a gépet, ekkor hallani, ahogy csapódik az ajtó. A gép elkezd ereszkedni.

10:30-kor 100, egy perccel később 550 métert süllyedt a repülő.

10:33-kor a légiirányítók megpróbálják felvenni a kapcsolatot a géppel, de nem kapnak választ. Ezzel nagyjából egy időben megszólal a túl nagy magasságcsökkenést jelző riasztó. Nem sokkal később hangos dörömbölést hallani, Sondheimer azt kiabálja: Az isten szerelmére, nyisd ki az ajtót! A háttérben hallani, ahogy az utasok sikítozoni kezdenek.

Advertisement

10:35-kor fémes csattanást lehet hallani, a gép 2000 méter magasan van ekkor. Kilencven másodperc múlva megszólal a talaj közelségére figyelmeztető jelzés: Talaj! Húzd fel! Húzd fel! A kapitány üvölt: Nyisd ki az istenverte ajtót!

10:40-kor a repülőgép a becsapódik az Alpokba, az utolsó dolog, amit hallani, az utasok sikoltozása.

Advertisement

A nyomozás jelenlegi állása szerint Lubitzot depresszióval kezelték, attól félt, hogy megvakul, elvileg nem is repülhetett volna, de az eltiltásáról szóló orvosi papírt összetépte, arról nem tudott a légitársaság. A volt barátnője szerint a depresszió miatt egyre elérhetetlenebbnek tűnt az az álma, hogy egy hosszú járat pilótájaként dolgozhasson, és ez még többet rontott a lelkiállapotán. A nő azt is mondta, hogy Lubitz arra vágyott, hogy egy nap olyat tegyen, ami után mindenki emlékezni fog rá.

Advertisement

via DailyMail

Kép: Thomas Lohnes/Stringer/Getty

Share This Story

Get our newsletter