A Bild ma hozta le a feketedoboz tartalmát, a pilóta utolsó szavai azok voltak, hogy nyisd ki azt a rohadt ajtót.

A felv√©tel √ļgy kezdŇĎdik, hogy Patrick Sondheimer kapit√°ny bocs√°natot k√©r az utasokt√≥l a 26 perces k√©s√©s√©rt, √©s meg√≠g√©ri, hogy megpr√≥b√°lj√°k behozni azt. A k√∂vetkezŇĎ h√ļsz percben Andreas Lubitz m√°sodpil√≥t√°val besz√©lgetett, aki mondta, hogy nyugodtan menjen ki a mosd√≥ba, mert tudja, hogy Barcelon√°ban nem volt r√° lehetŇĎs√©ge.

10:27-kor a g√©p el√©rte a 11 500 m√©teres utaz√≥magass√°got, √©s Sondheimer sz√≥lt Lubitznak, hogy k√©sz√ľlj√∂n fel a d√ľsseldorfi landol√°sra. Miut√°n ez megt√∂rt√©nt, Lubitz sz√≥lt a pil√≥t√°nak, hogy kimehet.

10:29-kor a kapitány szól, hogy a másodpilóta átveheti a gépet, ekkor hallani, ahogy csapódik az ajtó. A gép elkezd ereszkedni.

10:30-kor 100, egy perccel k√©sŇĎbb 550 m√©tert s√ľllyedt a rep√ľlŇĎ.

10:33-kor a l√©giir√°ny√≠t√≥k megpr√≥b√°lj√°k felvenni a kapcsolatot a g√©ppel, de nem kapnak v√°laszt. Ezzel nagyj√°b√≥l egy idŇĎben megsz√≥lal a t√ļl nagy magass√°gcs√∂kken√©st jelzŇĎ riaszt√≥. Nem sokkal k√©sŇĎbb hangos d√∂r√∂mb√∂l√©st hallani, Sondheimer azt kiab√°lja: Az isten szerelm√©re, nyisd ki az ajt√≥t! A h√°tt√©rben hallani, ahogy az utasok sik√≠tozoni kezdenek.

Advertisement

10:35-kor f√©mes csattan√°st lehet hallani, a g√©p 2000 m√©ter magasan van ekkor. Kilencven m√°sodperc m√ļlva megsz√≥lal a talaj k√∂zels√©g√©re figyelmeztetŇĎ jelz√©s: Talaj! H√ļzd fel! H√ļzd fel! A kapit√°ny √ľv√∂lt: Nyisd ki az istenverte ajt√≥t!

10:40-kor a rep√ľlŇĎg√©p a becsap√≥dik az Alpokba, az utols√≥ dolog, amit hallani, az utasok sikoltoz√°sa.

A nyomoz√°s jelenlegi √°ll√°sa szerint Lubitzot depresszi√≥val kezelt√©k, att√≥l f√©lt, hogy megvakul, elvileg nem is rep√ľlhetett volna, de az eltilt√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ orvosi pap√≠rt √∂sszet√©pte, arr√≥l nem tudott a l√©git√°rsas√°g. A volt bar√°tnŇĎje szerint a depresszi√≥ miatt egyre el√©rhetetlenebbnek tŇĪnt az az √°lma, hogy egy hossz√ļ j√°rat pil√≥t√°jak√©nt dolgozhasson, √©s ez m√©g t√∂bbet rontott a lelki√°llapot√°n. A nŇĎ azt is mondta, hogy Lubitz arra v√°gyott, hogy egy nap olyat tegyen, ami ut√°n mindenki eml√©kezni fog r√°.

Advertisement

via DailyMail

Kép: Thomas Lohnes/Stringer/Getty