Senkinek nincsen bizony√≠t√©ka semmirŇĎl, √ļgyhogy a porban puffant Hujber Ferenc botr√°nyos j√ļliusi nyilatkozata, hogy vette az √©retts√©git √©s csalta a diplom√°t.

M√©g mindig nem tudom eld√∂nteni, hogy a j√ļliusi frenetikus interj√ļja ut√°n Hujber Ferenc fut√≥bolond, vagy csak egy ember aki s√ľletlens√©geket tal√°l ki az√©rt, hogy ne kelljen kimondania kellemetlen igazs√°gokat. Egy dolog biztos volt, k√∂nnyebben √°rulta el azt, hogy vette az √©retts√©gij√©t √©s csalta a diplom√°j√°t, mint azt, hogy tal√°n megcsalta a feles√©g√©t. Most viszont lez√°rult a nyomoz√°s √©s √ļgy n√©z ki, megtartj√°k a diplom√°t annak ellen√©re, hogy a pap√≠r szerinti k√∂z√©piskol√°j√°ban semmi nyom nem utal r√°, hogy odaj√°rt.

A Bors szerint az E√∂tv√∂s J√≥zsef Gimn√°ziumban ugyanis nincsen pap√≠r arr√≥l, hogy di√°k vagy √©retts√©gizŇĎ lett volna, igaz, akkoriban mŇĪk√∂d√∂tt esti gimn√°zium is, amibŇĎl viszont egy dokumentumot sem ŇĎriz az iskola. A Sz√≠nmŇĪv√©szeti Egyetemen pedig nem tal√°lt√°k meg az eredeti sz√∂veget, amibŇĎl Hujber m√°solhatta volna a diplomamunk√°j√°t, √ļgyhogy ennyi volt a vizsg√°lat.

Mivel Hujber FerencrŇĎl van sz√≥, most errŇĎl az eg√©szrŇĎl is siker√ľlt kipr√©selnie a Borsnak belŇĎle egy TOT√ĀL K√ČSZ bekezd√©st:

Nem tal√°lt√°k, mert a nyolcvanas √©vek elŇĎtt sz√ľletett szakdolgozatokat val√≥sz√≠nŇĪleg megsemmis√≠tett√©k. M√©rhetetlen√ľl szomor√ļ, hogy ebben az orsz√°gban k√∂vetkezm√©nyek n√©lk√ľl meg lehet ezt tenni. Nem titok, ez az eg√©sz r√©szemrŇĎl provok√°ci√≥ volt. √Črdekelt, hogy √©n is meg√ļszhatok-e egy ilyen √ľgyet. K√≠v√°ncsi voltam, lesz-e k√∂vetkezm√©nye ennek a botr√°nynak. Gusztustalan ez az eg√©sz, ami az orsz√°got jellemzi. Minden magyar √°llampolg√°r nev√©ben kik√©rem magamnak, hogy ez megt√∂rt√©nhet ma Magyarorsz√°gon! Nagyon sajn√°lom ezt az eg√©szet, egy cs√∂ppet sem tudok √∂r√ľlni ennek.

Advertisement

K√∂sz a j√≥sz√°nd√©kot, Feri, de az interj√ļt nem egy kereszteshadj√°rat volt az orsz√°g igazs√°gtalans√°gai ellen, hanem egy alfakan szerencs√©tlen h√ľlyes√©gei.