Illustration for article titled Hetekig tartott, mire a politika ráugrott az S.-ügyre, de végül sikerült

Nem volt könnyű összehozni a Sipos Pál-sztorit az európai értelemben vett baloldallal, eddig hiányoztak a kapcsolódási pontok, de ma végre úgy érezte a Fidesz, hogy találtak valamit. Selmeczi Gabriella szóvivő a Bajnai-párt alapítójának nevezte az extanárt, az Együtt reagált.

Advertisement

A Selmeczi szövegéről szóló hír az MTI-ből röviden:

A Fidesz azt várja a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanártól, hogy álljon a közvélemény elé, és nyilatkozzon, igazak-e az őt ért vádak – közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten. A volt tanárról két héttel ezelőtt a 444.hu írta meg – a cikkben csak S.-ként említve őt –, hogy 25 évvel ezelőtt egy fővárosi gimnázium tanárjaként szexuális visszaéléseket követett el a rábízott tanulók egy részével. Sipos Pál ügye nem magánügy. A köztelevízió egykori dolgozójáról van szó, a magyar állam kitüntetettjéről van szó, sőt a Bajnai-párt alapítójáról van szó, akire tehát közszereplőként tekintünk – mondta sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, közölve: minden jóérzésű ember várja a férfi nyilvános válaszát arra, igazak-e az őt ért vádak.

Advertisement

Az Együtt–PM válasza:

Az Együtt mélységesen elítéli azt, ha valaki visszaél mások kiszolgáltatott helyzetével. Teljes mértékben elfogadhatatlannak és visszataszítónak tartjuk, ha egy tanár szexuálisan vagy bármely más módon zaklatja a gondjaira bízott diákokat. Ugyanolyan visszataszítónak tartjuk azonban azt is, ha egy politikus ezen diákok kiszolgáltatott és megalázott helyzetéből akar magának hasznot szerezni, méghozzá úgy, hogy hazudik politikai ellenfeleiről. Selmeczi Gabriella ma ezt tette, és ezzel olyan mélységekbe süllyedt, melyek eddig ismeretlenek voltak a magyar belpolitikában. Selmeczi Gabriella hazugságaival szemben az igazság az, hogy Sipos Pál nem vett részt az Együtt alapításában, pártunknak sosem volt tagja, nem volt sem alkalmazottunk, sem aktivistánk. Sipos Pál egy petíciót írt alá, mely a választói összefogás támogatásáról szólt, még 2012 őszén. Ezt a petíciót 21 306-an írták alá, közülük egy volt Sipos Pál. Selmeczi Gabriella ma szégyent hozott magára, és szégyent hozott a pártjára is.

Advertisement

Nincs az a gyalázat, amit ne lehetne egy mozdulattal még gyalázatosabbá tenni. Azt hiszem, ennél többet én nem szeretnék hozzátenni ehhez a témához hirtelen.

Share This Story

Get our newsletter