This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hetek óta ütik Vida Ildikót, és nemsokára le is fogják váltani

Happy enddel semmiképpen sem kecsegtető novellát írt a NAV elnökéről a hvg.hu: az újság szerint Vida Ildikó darabokban kapja a selyemzsinórt, és az állapotok már előrehaladottak.

Advertisement

Azzal kezdődött, hogy az annyi mindenhez hasonlóan fideszes befolyás alatt álló, tehát a kormányzati döntésekkel és hozzá köthető szervekkel szükségszerűen barátságos Állami Számvevőszék két hete komoly hiányosságokat felhánytorgató jelentést hozott nyilvánosságra a NAV működésével kapcsolatban. A 2009–2013 közötti időszakot vizsgálták, ennek jó részében már Vida volt a főnök. Ezután a gazdasági minisztérium felszólította az adóhatóságot harciasan, hogy intézkedjen a problémák felszámolása érdekében. Utána Polt Péter legfőbb ügyész beszélt hangosan a parlamentben arról, hogy a kitiltási ügyben gyanúsítottként hallgattak ki egy NAV-os vezetőt, mire az NGM zéró toleranciázott egy sort.

Mindez a láncszemeket egymáshoz passzító újság szerint jól megírt forgatókönyvre utalhat, aminek a vége nem lehet más, mint hogy Vida Ildikót kirúgják, és nem is egyedül.

Advertisement

A kérdés csak az, hogy nagyon rövid időn belül, vagy még van néhány hete neki.

A NAV elnökét egyébként korábban a Simicska Lajos–Nyerges Zsolt duó emberének tartották, és a gazdasági tárcánál amiatt is zabosak, hogy a kitiltási ügyben anno a Magyar Nemzetnek nyilatkozva zavarba hozta Varga Mihály minisztert. Utóbbi azt mondta, semmit sem tudott az ügyről, Vida ezzel szemben állította, azonnal tájékoztatta felettesét.

Advertisement

Innen nézvést amúgy szerintem kész csoda, hogy a NAV elnökét eddig még nem söpörte el az Orbán–Simicska háború farvize, és ez csak ezután fog a jelek szerint megtörténni.

Share This Story

Get our newsletter