Hetek óta ütik Vida Ildikót, és nemsokára le is fogják váltani

Happy enddel semmiképpen sem kecsegtető novellát írt a NAV elnökéről a hvg.hu: az újság szerint Vida Ildikó darabokban kapja a selyemzsinórt, és az állapotok már előrehaladottak.

Azzal kezdődött, hogy az annyi mindenhez hasonlóan fideszes befolyás alatt álló, tehát a kormányzati döntésekkel és hozzá köthető szervekkel szükségszerűen barátságos Állami Számvevőszék két hete komoly hiányosságokat felhánytorgató jelentést hozott nyilvánosságra a NAV működésével kapcsolatban. A 2009–2013 közötti időszakot vizsgálták, ennek jó részében már Vida volt a főnök. Ezután a gazdasági minisztérium felszólította az adóhatóságot harciasan, hogy intézkedjen a problémák felszámolása érdekében. Utána Polt Péter legfőbb ügyész beszélt hangosan a parlamentben arról, hogy a kitiltási ügyben gyanúsítottként hallgattak ki egy NAV-os vezetőt, mire az NGM zéró toleranciázott egy sort.

Advertisement

Mindez a láncszemeket egymáshoz passzító újság szerint jól megírt forgatókönyvre utalhat, aminek a vége nem lehet más, mint hogy Vida Ildikót kirúgják, és nem is egyedül.

A kérdés csak az, hogy nagyon rövid időn belül, vagy még van néhány hete neki.

A NAV elnökét egyébként korábban a Simicska Lajos–Nyerges Zsolt duó emberének tartották, és a gazdasági tárcánál amiatt is zabosak, hogy a kitiltási ügyben anno a Magyar Nemzetnek nyilatkozva zavarba hozta Varga Mihály minisztert. Utóbbi azt mondta, semmit sem tudott az ügyről, Vida ezzel szemben állította, azonnal tájékoztatta felettesét.

Innen nézvést amúgy szerintem kész csoda, hogy a NAV elnökét eddig még nem söpörte el az Orbán–Simicska háború farvize, és ez csak ezután fog a jelek szerint megtörténni.

Share This Story