Mindenki azon kacag most az interneten, hogy az √Ėsszefog√°s k√©nytelen volt √°tkeresztelni mag√°t Korm√°nyv√°lt√°sra. Szerintem viszont jobban nem is j√°rhattak volna.

Ok√©, rengeteg id√©tlenked√©st tartalmazott, ami az elm√ļlt m√°sf√©l √©vben t√∂rt√©nt, Bajnai Gordon sz√≠nre l√©p√©s√©tŇĎl √©s eljelent√©ktelened√©s√©tŇĎl Gyurcs√°ny Ferenc elhajt√°s√°n t√ļl a Demokratikus Koal√≠ci√≥ √©s Fodor G√°bor m√©gis befogad√°s√°n √°t eg√©szen a k√©nyszerŇĪ n√©vcser√©ig (pontosan egy h√≥nappal a v√°laszt√°sok elŇĎtt), de ahol kilyukadtak v√©g√ľl, az rendben van. Aki ezt a Korm√°nyv√°lt√°st kital√°lta (mondjuk k√©zenfekvŇĎ volt), az nem h√ľlye ember. Gondolom, hozz√°teszik majd a 2014-et is, √ļgy √ľtŇĎsebb. Ak√°r igen, ak√°r nem, sokkal jobb ez, mint az √Ėsszefog√°s, amin√©l pedig az Egy√ľtt 2014 is sokkal jobb volt, de azt m√°r nem lehetett a sz√©lesed√©s ut√°n haszn√°lni, mert Bajnai√©k elhaszn√°lt√°k.

A Medi√°n k√∂zv√©lem√©ny-kutat√≥ a k√∂vetkezŇĎt mondja √©ppen: minden m√°sodik v√°laszad√≥ azt szeretn√©, ha az √°prilisi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°s korm√°nyv√°lt√°st hozna, m√≠g 40 sz√°zal√©knyian azt szeretn√©k, ha az Orb√°n-korm√°ny maradna hatalmon.

Az is igaz, hogy ettŇĎl m√©g a Fidesz toronymagasan vezet, √©s jelen √°ll√°s szerint a minim√°lisn√°l is minim√°lisabb az es√©lye a baloldalnak arra, hogy legyŇĎzze √°prilis 6-√°n, de hogy a sz√ľks√©gbŇĎl er√©ny kov√°csol√≥dott ez√ļttal, azt tartom. An√©lk√ľl, hogy szem√©tkedn√©k, a k√©tkezi v√°laszt√≥ az egyszerŇĪ √ľzeneteket szereti. Rezsics√∂kkent√©s kell neki. Vagy korm√°nyv√°lt√°s. M√©g az is elŇĎfordulhat, hogy mindkettŇĎ egyszerre. M√°r csak az a k√©rd√©s, hogy ez a h√≠res k√©tkezi v√°laszt√≥ megtal√°lja-e majd a p√°rtnevek √≥ce√°nj√°t√≥l sŇĪrŇĪ szavaz√≥lapon, amire v√°gyik.