Illustration for article titled Hét dolog, amit fontos tudni a szelfibotról

A szelfibot nem egy szelfiket készítő robot, hanem egy rúd, melynek segítségével okostelefon-asszisztált önkurkászást végezhetünk.

Advertisement

1. Ezt a hülyeséget!

A szelfibotok invázióját nyár közepén kezdtem megfigyelni, először idősebb távol-keleti turisták kezében, majd hamarosan fiataloknál is. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy Szöulban már a kilencvenes évek végén lejárt lemez volt, Tokióban pedig eleve csak nyugdíjasok használták.

Advertisement

2. Ezt a hülyeséget!

Elméletem a következő: a manapság népszerű szelfizgetést nehezíti a mobiltelefonok nem túl nagy – jellemzően 35 mm-es – látószögű objektíve, valamint a távol-keleti emberek átlagosan kisebb termete és rövidebb karjai.

Advertisement

3. Ezt a hülyeséget!

Ebben segít a szelfibot.

4. Ezt a hülyeséget!

A szelfibot jellemzően mobiltelefont befogadó rugós-gumis keret, de láttam már kompakt fényképezőgépet is rajta.

Advertisement

5. Ezt a hülyeséget!

De a legviccesebb az, hogy amikor először beszélgettem róla egy lehengerlően intelligens és művelt barátommal, néhány másodpercig elgondolkozott, hogy a bot vajon kapacitív műujjal készíti a képeket, melyet a bot végén található botkormánnyal lehet irányítani, amikor vigyorogva annyit mondtam: időzítő. Örömteli, hogy mindenkinek vannak vakfoltjai, még ha átmenetiek és mikroszkopikusak is.

Advertisement

6. Ezt a hülyeséget!

Szeretnél te is egy szelfibotot, mi? Itt például lehet kapni, 199 svéd koronáért (6600 forint).

Advertisement

7. Nem is hülyeség!

Valószínűleg lehet vele verekedni is, ideig-óráig.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter