Illustration for article titled Ezért hagyta ott a Heti Hetest Hernádi Judit: nincs sajtószabadság!

Azt írja az Origo, hogy azért hagyta ott két éve a Heti Hetest Hernádi Judit, mert szerinte nincs sajtószabadság. A színésznő ikonikus szereplője volt az RTL beszélgetős showjának. Nem tetszett neki, hogy a műsor átkerült az általa elfekvőnek tartott RTL 2-re.

Advertisement

Ez az a műsor, ami nekem gyerekkori emlékekből és későbbi tapasztalatokból is úgy maradt meg, hogy unalmas öreg emberek mondanak érdektelen és humortalan dolgokat. Az unalmas emberek mostmár csak unalmas bácsik persze.

Hernádi szerint a műsor lefelé menő ágba került, ezért hagyta el a süllyedő hajót. A színésznő a Blikknek ezt nyilatkozta:

Elég volt, ráadásul bekerült egy folyamatosan lefelé menő ágba. Szeretem tudni kimondani, hogy vége. Már előbb is tudtam, hogy ez lesz, de amikor átkerült a műsor egy kevésbé nézett csatornára, bekerült egy szekrénybe, azt már nagyon nem szerettem. Ez a fajta meghajlás, mint látjuk, az RTL Klubnak sem jött be. Gyengébb a nézettség, mégis meghagyták, csak úgy maguknak, mutatva, hogy van sajtószabadság, amikor nincs. Én nem ilyen típus vagyok, nem tudom elkenni a dolgokat.

Advertisement

Ő előre megmondta. A folytonos modoros élcelődésbe és fantáziátlan orbánozásba fulladó műsor szerinte nem azért került az RTL 2-re, mert a nézők elfordultak tőle. Az igazi ok az Orbán-rendszer elnyomó volta! Hernádi szerint az RTL meghajolt a kormánynak (ez ugye a híradókból is milyen jól látszik), áttette a bátor kormánykritikus showt a kevésébé nézett csatornára, és úgy tett, mintha lenne sajtószabadság. Az márpedig nincs, ezt nem lehet elivselni, ugye.

Így folytatja:

Borzasztóan szeretem a kollégákat, akikkel évekig együtt csináltuk, de a műsor nem hiányzik. Úgy érzem, ez már nem ugyanaz, a lényege elveszett, már nem vezet sehova. Már csak egy szórakoztató műsor. Amiről nem ők tehetnek.

Advertisement

Az a bizonyos lényeg elveszett már több mint egy évtizede, de erről sem ti tehettek, Judit, nem is a kollégák. Mindannyian tudjuk, valójában ki tehet róla.

Share This Story

Get our newsletter