Ezért hagyta ott a Heti Hetest Hernádi Judit: nincs sajtószabadság!

Azt írja az Origo, hogy azért hagyta ott két éve a Heti Hetest Hernádi Judit, mert szerinte nincs sajtószabadság. A színésznő ikonikus szereplője volt az RTL beszélgetős showjának. Nem tetszett neki, hogy a műsor átkerült az általa elfekvőnek tartott RTL 2-re.

Ez az a műsor, ami nekem gyerekkori emlékekből és későbbi tapasztalatokból is úgy maradt meg, hogy unalmas öreg emberek mondanak érdektelen és humortalan dolgokat. Az unalmas emberek mostmár csak unalmas bácsik persze.

Advertisement

Hernádi szerint a műsor lefelé menő ágba került, ezért hagyta el a süllyedő hajót. A színésznő a Blikknek ezt nyilatkozta:

Elég volt, ráadásul bekerült egy folyamatosan lefelé menő ágba. Szeretem tudni kimondani, hogy vége. Már előbb is tudtam, hogy ez lesz, de amikor átkerült a műsor egy kevésbé nézett csatornára, bekerült egy szekrénybe, azt már nagyon nem szerettem. Ez a fajta meghajlás, mint látjuk, az RTL Klubnak sem jött be. Gyengébb a nézettség, mégis meghagyták, csak úgy maguknak, mutatva, hogy van sajtószabadság, amikor nincs. Én nem ilyen típus vagyok, nem tudom elkenni a dolgokat.

Ő előre megmondta. A folytonos modoros élcelődésbe és fantáziátlan orbánozásba fulladó műsor szerinte nem azért került az RTL 2-re, mert a nézők elfordultak tőle. Az igazi ok az Orbán-rendszer elnyomó volta! Hernádi szerint az RTL meghajolt a kormánynak (ez ugye a híradókból is milyen jól látszik), áttette a bátor kormánykritikus showt a kevésébé nézett csatornára, és úgy tett, mintha lenne sajtószabadság. Az márpedig nincs, ezt nem lehet elivselni, ugye.

Így folytatja:

Borzasztóan szeretem a kollégákat, akikkel évekig együtt csináltuk, de a műsor nem hiányzik. Úgy érzem, ez már nem ugyanaz, a lényege elveszett, már nem vezet sehova. Már csak egy szórakoztató műsor. Amiről nem ők tehetnek.

Advertisement

Az a bizonyos lényeg elveszett már több mint egy évtizede, de erről sem ti tehettek, Judit, nem is a kollégák. Mindannyian tudjuk, valójában ki tehet róla.

Share This Story

Get our newsletter