"Felmer√ľl a k√©rd√©s, lehet-e valakit skinheadnek nevezni, aki a szubkult√ļra kialakul√°s√°r√≥l, eredeti √©rt√©keirŇĎl keveset, vagy tal√°n semmit sem tud?" Ha m√°r felmer√ľl, halad√©ktalanul k√∂z√∂lj√ľk a Skinhead Port√°l moln√°rzsoltos posztunk tartalm√°val kapcsolatos √©szrev√©teleit.

Tisztelt SzerkesztŇĎs√©g, Szily L√°szl√≥!

Ma 10:49-kor kelt cikk√ľkben sz√°mos pontatlans√°got lehet felfedezni. A legmegd√∂bbentŇĎbb tal√°n a "szkinhead" kifejez√©s ilyet√©n √≠r√°sm√≥dja, amely furcsa √∂sszj√°t√©ka a skinheadnek √©s a szkinhednek, e k√©t gyakori alakb√≥l siker√ľlt egy harmadik, tal√°n senki √°ltal nem haszn√°lt sz√≥t form√°lni.

A Moln√°r Zsoltr√≥l k√©sz√ľlt f√©nyk√©p alapj√°n nem lehet egy√©rtelmŇĪen kijelenteni, hogy a viselt ruhadarab "kapucnis szkinheaddzseki" lenne, sokkal ink√°bb hasonl√≠t az √∂lt√∂z√©k a kapucnis pul√≥ver √©s az egyszerŇĪ esŇĎkab√°t kombin√°ci√≥j√°ra, semmint a kapucni egy esetleges "szkinheaddzseki" gall√©rja al√≥l lenne felhajthat√≥. Tov√°bb√° nem tiszt√°zott fogalom a "szkinheaddzseki" sem, hiszen a skinhead szubkult√ļra egyes viselt ruh√°ir√≥l nem jelenthetŇĎ ki kiz√°r√≥lagosan, hogy az skinhead viselet (a pil√≥tadzsekit BKV-ellenŇĎr√∂k - √©s vad√°szpil√≥t√°k - is hordj√°k, m√©gsem mondja r√°juk senki, hogy skinheadk√©nt √∂lt√∂zn√©nek).

Felmer√ľl a k√©rd√©s, lehet-e valakit skinheadnek nevezni (Sneider Tam√°s eset√©ben), aki a szubkult√ļra kialakul√°s√°r√≥l, eredeti √©rt√©keirŇĎl keveset, vagy tal√°n semmit sem tud. Ennek figyelembev√©tel√©vel probl√©m√°s a Jobbik tagj√°t skinheadnek, netal√°n exskinheadnek titul√°lni. A fogalmak helyes haszn√°lata √©rdek√©ben, k√©rem, mer√ľljenek el a szubkultur√°lis k√ľl√∂nbs√©gek √©szrev√©tel√©ben, amely egy pontos √©s hiteles cikket eredm√©nyezhet majd a j√∂vŇĎben.

Üdvözlettel,

Magyar Skinhead Port√°l

Tisztelt Skinhead Port√°l!

A szkinhed kifejez√©s helyes√≠r√°s√°val kapcsolatos problematik√°t m√°r k√©relm√ľk meg√©rkez√©se elŇĎtt √©szleltem, a hib√°t orvosoltam. Sneider Tam√°s √©let√©vel √©s munk√°ss√°g√°val kapcsolatos √©szrev√©teleiket tudom√°sul vett√ľk √©s elrakt√°roztuk, a tov√°bbiakban ezek tudat√°ban foglalkozunk politikai tev√©kenys√©g√©vel. Tisztelettel,

Gazda Albert szerkesztŇĎ