This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Helyreigazításnak ilyen gyorsan még nem adtak helyt, mint a Cink

Illustration for article titled Helyreigazításnak ilyen gyorsan még nem adtak helyt, mint a Cink

"Felmerül a kérdés, lehet-e valakit skinheadnek nevezni, aki a szubkultúra kialakulásáról, eredeti értékeiről keveset, vagy talán semmit sem tud?" Ha már felmerül, haladéktalanul közöljük a Skinhead Portál molnárzsoltos posztunk tartalmával kapcsolatos észrevételeit.

Tisztelt Szerkesztőség, Szily László!

Ma 10:49-kor kelt cikkükben számos pontatlanságot lehet felfedezni. A legmegdöbbentőbb talán a "szkinhead" kifejezés ilyetén írásmódja, amely furcsa összjátéka a skinheadnek és a szkinhednek, e két gyakori alakból sikerült egy harmadik, talán senki által nem használt szót formálni.

A Molnár Zsoltról készült fénykép alapján nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a viselt ruhadarab "kapucnis szkinheaddzseki" lenne, sokkal inkább hasonlít az öltözék a kapucnis pulóver és az egyszerű esőkabát kombinációjára, semmint a kapucni egy esetleges "szkinheaddzseki" gallérja alól lenne felhajtható. Továbbá nem tisztázott fogalom a "szkinheaddzseki" sem, hiszen a skinhead szubkultúra egyes viselt ruháiról nem jelenthető ki kizárólagosan, hogy az skinhead viselet (a pilótadzsekit BKV-ellenőrök - és vadászpilóták - is hordják, mégsem mondja rájuk senki, hogy skinheadként öltöznének).

Felmerül a kérdés, lehet-e valakit skinheadnek nevezni (Sneider Tamás esetében), aki a szubkultúra kialakulásáról, eredeti értékeiről keveset, vagy talán semmit sem tud. Ennek figyelembevételével problémás a Jobbik tagját skinheadnek, netalán exskinheadnek titulálni. A fogalmak helyes használata érdekében, kérem, merüljenek el a szubkulturális különbségek észrevételében, amely egy pontos és hiteles cikket eredményezhet majd a jövőben.

Üdvözlettel,

Magyar Skinhead Portál

Tisztelt Skinhead Portál!

A szkinhed kifejezés helyesírásával kapcsolatos problematikát már kérelmük megérkezése előtt észleltem, a hibát orvosoltam. Sneider Tamás életével és munkásságával kapcsolatos észrevételeiket tudomásul vettük és elraktároztuk, a továbbiakban ezek tudatában foglalkozunk politikai tevékenységével. Tisztelettel,

Advertisement

Gazda Albert szerkesztő

Share This Story

Get our newsletter