​Helyesírás-náciskodott a gyöngyösi Fidesz, nem kellett volna

Illustration for article titled ​Helyesírás-náciskodott a gyöngyösi Fidesz, nem kellett volna

Nincs nagyobb öröm, mint amikor egy okoskodó hülyeséget beszél. Ha egy párt nevében, dupla öröm.

Advertisement

Ennek a posztnak a világon semmi köze sincs a politikához, annál nagyobb ahhoz a szívbéli kárörömhöz, amit az egészséges lélek akkor érez, amikor egy nagyképű hólyag éppen leesik a magas lóról.

Minden nagyképű hólyagságok egyik leggyűlöletesebbike a helyesírásnáciskodás. Akkor is, ha a náci ismeri a magyar helyesírást. Ha viszont nem - és statisztikailag hálistennek ez a sokkal-sokkal gyakoribb eset - akkor a dolog kapásból igen humorossá válik.

Advertisement

Mai tökfejünk a "Fidesz Gyöngyösön" nevű fb-felhasználó, aki a bejegyzésében az MSZP helyi polgámesterjelöltjét támadja, többek között azzal, hogy

Mielőtt Hiesz György letagadná plakátjaink megrongálását, felhívjuk figyelmét arra, hogy tanúink vannak tetteire, ráadásul egyedül Hiesz György képtelen helyesen leírni az Apollo Tyres nevét: következetesen rosszul, hosszú „ó"-val írják le úgy a sajtóanyagaikban, mint plakátjaink megrongálása során.

Advertisement

Methogy azzal a szöveggel ragasztották át a Fidesz plakátjait, hogy

2008-ban az ÉN vezetésemmel ÜLDÖZTUK EL AZ APOLLÓT GYÖNGYÖSRŐL

meg hogy

2008-ben a Fidesz SEGÍTSÉGÉVEL ÜLDÖZTEM EL AZ APOLLÓT GYÖNGYÖSRŐL

A szóban forgó Apolló az Apollo Tyres nevű cég, amit tárgyesetben természetesen így, hosszú ó-val kell írni. (Itt a szabály, a 216. pontot kell nézni.)

Advertisement

A tippet köszönjük Kázmérnak, egyszerre táncolunk örömünkben médiákkal és médiumokkal!

Share This Story

Get our newsletter