Illustration for article titled Helmut Kohl támogatja a Fideszt

Igen, jól hallottátok, Helmut Kohl, Németország volt kancellárja. Az a német kereszténydemokrata politikus, akinek oly nagy érdemei voltak az ország hidegháború utáni újraegyesítésében.

Advertisement

Kohl 1982-től 1998-ig volt az NSZK kancellárja. A francia-német kapcsolatok és az európai integráció ügyének előremozdításáról híres politikus levelet írt Orbán Viktornak. Ilyenek vannak benne:

Néhány napon belül, április 6-án országodban parlamenti választásokra kerül sor, és eldől, hogy a jövőben ki irányítja kormányfőként Magyarország sorsát. Ezt a jó alkalmat szeretném megragadni, hogy biztosítsalak arról, Te és pártod, a Fidesz, teljes támogatásomat élvezik.

A természetesen még létező minden kihívás ellenére országod az elmúlt években kormányzásod alatt gazdaságilag is örvendetes fejlődésbe kezdett. Ezt az irányt kell követni.

Tudom, egyetértünk abban, hogy mindehhez olyan értékalapú politika tartozik, amely megbízható, képes a vezetésre, s ezzel világos perspektívát ad az embereknek. Ez azért is különösen fontos, mert a világ összetettebbé vált és felgyorsult, a demokrácia pedig a média újfajta formáin keresztül másként élhető meg és érzékelhető.

Advertisement

Én ezen most nagyon meglepődtem.

[MTI]

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter