K√©t r√∂hejesen cuki kis√°llat sz√ľletett a Budapesti √Āllatkertben egy MILF anyuk√°t√≥l √©s egy pehelyszak√°ll√ļ apuk√°t√≥l. NAK annyira nem b√≠rt mag√°val, hogy k√ľl√∂n posztban harangozta be a h√≠rt.

Az √°llatkert mai k√∂zlem√©nye szerint ugyanis a k√©thetes √°llatokat egy J√ļlia nevŇĪ idŇĎsebb anyuka, √©s egy olyan apuka nemzette, aki csak nemr√©g √©rte el az ivar√©retts√©get. Boy toy-hangulat! Az orm√°nyosmedve k√∂lyk√∂ket viszont kett√© kellett v√°lasztani, ugyanis nem volt biztos, hogy J√ļlia k√©pes lesz mindegyiket felnevelni. Ez√©rt az egyelŇĎre n√©vtelen h√≠mnemŇĪvel a gondoz√≥k foglalkoznak. Az √°llatkertben m√°r most tudj√°k, hogy ŇĎ lesz az, akit felnŇĎttkor√°ban lehet √°llatbemutat√≥kra hurcolni, mivel fiatalon hozz√°szokik az emberekhez.

Advertisement

√Čs egy kis inf√≥ az orm√°nyosmedv√©krŇĎl a k√∂zlem√©nybŇĎl:

A v√∂r√∂sorr√ļ orm√°nyosmedve (Nasua nasua) a mos√≥medvef√©l√©k rokons√°g√°ba tartoz√≥, K√∂z√©p- √©s D√©l-Amerik√°ban honos erdŇĎlak√≥ emlŇĎs√°llat. √Čtlapj√°n rovarok, apr√≥bb gerincesek, mad√°rfi√≥k√°k √©s toj√°sok mellet nagyr√©szt n√∂v√©nyi eredetŇĪ t√°pl√°l√©kok, gy√ľm√∂lcs√∂k, bogy√≥k √©s gomb√°k szerepelnek.

A nŇĎst√©nyek 77 napos vemhess√©g ut√°n 1-4 ut√≥dot hoznak a vil√°gra. Az apr√≥s√°gok feln√∂vekedve 3 √©ves koruk ut√°n √©rik el az ivar√©retts√©get. √Člettartamuk a vadonban ritk√°n haladja meg a 7-8 √©vet, √°llatkertekben viszont ak√°r 15-17 √©vig is √©lhetnek.

Advertisement

Fot√≥k: Bagosi Zolt√°n/FŇĎv√°rosi √Āllatkert