​Heller Ágnes: Gyurcsány kétbalkezes miniszterelnök volt

Illustration for article titled ​Heller Ágnes: Gyurcsány kétbalkezes miniszterelnök volt

Rendes ember és demokrata, de nagyon rossz, kétbalkezes politikus volt - mondta a Wiener Zeitungnak Facebook Feriről a híres filozófusnő.

Advertisement

Óriási párbaj bontkozott ki abban témában, hogy ki a rosszabb politikus. Gyurcsány Ferenc, vagy az őt a nyílt levelével és Bajnai Gordonra gyakorolt nyomásával a baloldali összefogásba visszahozó Heller Ágnes.

Heller ugyanis interjút adott a Wiener Zeitungnak. Tök normális, értelmes interjút, egyáltalán nem szélsőségeset és hisztérikusat, amiben például nem enged a csábításnak, hogy lediktárorozza Orbán Viktort. Azt mondja róla, hogy ugyan autoriter személyiség, de önmagában nem juthatott volna idáig. Aztán megpróbálják kimondatni vele, hogy Orbán machiavellista politikus, amit megtagad azzal, hogy Orbán speciel sosem rejtegette a szándékait. Sőt Heller a baloldalon annyira népszerű Fidesz-Jobbik-összemosásba sem megy bele. Elmondja, hogy Orbán ugyan az érdekeinek megfelelően néha udvarol a szélsőjobbos közönségnek, de utána felsorolja, hogy milyen alapvető témákban tér el a Fidesz és a Jobbik véleménye.

Advertisement

Aztán megkérdezik Gyurcsányról, akiről azt mondja, hogy remek ember és demokrata, de bűnrossz politikus volt. A kormányáról azt mondja, hogy nagyon gyenge volt, látható politikai célok és konkrét program nélkül, a 2010-es választási eredmény az erre adott tiltakozó reakció volt.

Szóval ez egy olyan interjú, amit én is adhattam volna akár, bár mondjuk nem remekembereztem volna. Csakhogy mégis tök vicces az egész, hiszen nem kis részben Hellernek és liberális-balos értelmiségi aláró-vacsoraszervező társainak köszönhető, hogy Gyurcsányt bevették a balos összeborulásba. Ha ennyire világosan látja Gyurcsányt, vajon minek nyomta le Bajnai torkán?

Advertisement

Az Örökös Aláírók azért is méltó párjai Gyurcsánynak, mert, mint Aláíró-közeli forrásokból utóbb megtudtam, a nyílt levelükkel azt akarták elérni, hogy NE Mesterházy legyen az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hanem valaki más, harmadik személy!!! Ez valami egészen speciális vakságra utal, hiszen teljesen nyilvánvaló volt, hogy ha Bajnait belekergetik az EgyüttáMSZP-Gyurcsány-listába, akkor ott kizárólag Mesterházy lehet a listavezető.

Share This Story

Get our newsletter