Rendes ember √©s demokrata, de nagyon rossz, k√©tbalkezes politikus volt - mondta a Wiener Zeitungnak Facebook FerirŇĎl a h√≠res filoz√≥fusnŇĎ.

√ďri√°si p√°rbaj bontkozott ki abban t√©m√°ban, hogy ki a rosszabb politikus. Gyurcs√°ny Ferenc, vagy az ŇĎt a ny√≠lt level√©vel √©s Bajnai Gordonra gyakorolt nyom√°s√°val a baloldali √∂sszefog√°sba visszahoz√≥ Heller √Āgnes.

Heller ugyanis interj√ļt adott a Wiener Zeitungnak. T√∂k norm√°lis, √©rtelmes interj√ļt, egy√°ltal√°n nem sz√©lsŇĎs√©geset √©s hiszt√©rikusat, amiben p√©ld√°ul nem enged a cs√°b√≠t√°snak, hogy ledikt√°rorozza Orb√°n Viktort. Azt mondja r√≥la, hogy ugyan autoriter szem√©lyis√©g, de √∂nmag√°ban nem juthatott volna id√°ig. Azt√°n megpr√≥b√°lj√°k kimondatni vele, hogy Orb√°n machiavellista politikus, amit megtagad azzal, hogy Orb√°n speciel sosem rejtegette a sz√°nd√©kait. SŇĎt Heller a baloldalon annyira n√©pszerŇĪ Fidesz-Jobbik-√∂sszemos√°sba sem megy bele. Elmondja, hogy Orb√°n ugyan az √©rdekeinek megfelelŇĎen n√©ha udvarol a sz√©lsŇĎjobbos k√∂z√∂ns√©gnek, de ut√°na felsorolja, hogy milyen alapvetŇĎ t√©m√°kban t√©r el a Fidesz √©s a Jobbik v√©lem√©nye.

Azt√°n megk√©rdezik Gyurcs√°nyr√≥l, akirŇĎl azt mondja, hogy remek ember √©s demokrata, de bŇĪnrossz politikus volt. A korm√°ny√°r√≥l azt mondja, hogy nagyon gyenge volt, l√°that√≥ politikai c√©lok √©s konkr√©t program n√©lk√ľl, a 2010-es v√°laszt√°si eredm√©ny az erre adott tiltakoz√≥ reakci√≥ volt.

Sz√≥val ez egy olyan interj√ļ, amit √©n is adhattam volna ak√°r, b√°r mondjuk nem remekembereztem volna. Csakhogy m√©gis t√∂k vicces az eg√©sz, hiszen nem kis r√©szben Hellernek √©s liber√°lis-balos √©rtelmis√©gi al√°r√≥-vacsoraszervezŇĎ t√°rsainak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy Gyurcs√°nyt bevett√©k a balos √∂sszeborul√°sba. Ha ennyire vil√°gosan l√°tja Gyurcs√°nyt, vajon minek nyomta le Bajnai tork√°n?

Advertisement

Az √Ėr√∂k√∂s Al√°√≠r√≥k az√©rt is m√©lt√≥ p√°rjai Gyurcs√°nynak, mert, mint Al√°√≠r√≥-k√∂zeli forr√°sokb√≥l ut√≥bb megtudtam, a ny√≠lt level√ľkkel azt akart√°k el√©rni, hogy NE Mesterh√°zy legyen az ellenz√©ki minisztereln√∂k-jel√∂lt, hanem valaki m√°s, harmadik szem√©ly!!! Ez valami eg√©szen speci√°lis vaks√°gra utal, hiszen teljesen nyilv√°nval√≥ volt, hogy ha Bajnait belekergetik az Egy√ľtt√°MSZP-Gyurcs√°ny-list√°ba, akkor ott kiz√°r√≥lag Mesterh√°zy lehet a listavezetŇĎ.