A magyar sport√ļjs√°g√≠r√°s k√∂zismerten brazilm√°ni√°s nagy √∂regje nagy cikkben temeti a brazil futballt, Garrinch√°t √©s Djalma Santost emlegeti, de persze le√≠rja, hogy "a vil√°g legnagyszerŇĪbb j√°t√©k√°nak legragyog√≥bb v√°ltozata" az eredeti brazil futball volt.

Hegyi Iv√°n a N√©pszabads√°g √ļjs√°g√≠r√≥ja √©s a Sport 1 t√©v√© √°lland√≥ szak√©rtŇĎje, akinek nagyj√°b√≥l minden cikke arra fut ki, hogy bezzeg amikor Farkas Jancsi 1966-ban, √©s pl√°ne bezzeg, amikor Pel√©, Zico √©s Rivellino bŇĪv√∂lt√©k a pettyest.

El lehet k√©pzelni, milyen √©rz√©s lehetett a sz√°m√°ra n√©zni a v√©b√©n ezt a brazil v√°logatottat, amelynek a c√©lfocij√°hoz k√©pest m√©g Mourinho st√≠lusa is maga az √∂r√∂mfutball. De az√©rt erre a tegnapira m√©g ŇĎ sem sz√°m√≠tott.

Most a helysz√≠nen volt k√©nytelen √°t√©lni a brazil v√°logatott megsemmis√ľl√©s√©t, √ļgyhogy nem csoda, ha arra lyukad ki, hogy "Braz√≠lia kedden a futballban v√©gk√©pp elvesztette brazil jelleg√©t." Mindenesetre biztosan van m√©g rajtam k√≠v√ľl, aki valamif√©le perverz √∂r√∂m√©t leli a fŇĎ brazildrukker keserg√©s√©ben - ha a n√©metek tegnap minden egyes alkalmat g√≥llal b√ľntettek volna, ah√°nyszor Hegyi Iv√°n le√≠rta valaha, hogy "szambafutball", akkor nem h√©t, hanem h√©tsz√°z g√≥llal kellett volna nyerni√ľk.

Fotó: AP Photo/Bruno Magalhaes