Illustration for article titled Hegyi Ivánban valami eltört

A magyar sportújságírás közismerten brazilmániás nagy öregje nagy cikkben temeti a brazil futballt, Garrinchát és Djalma Santost emlegeti, de persze leírja, hogy "a világ legnagyszerűbb játékának legragyogóbb változata" az eredeti brazil futball volt.

Advertisement

Hegyi Iván a Népszabadság újságírója és a Sport 1 tévé állandó szakértője, akinek nagyjából minden cikke arra fut ki, hogy bezzeg amikor Farkas Jancsi 1966-ban, és pláne bezzeg, amikor Pelé, Zico és Rivellino bűvölték a pettyest.

El lehet képzelni, milyen érzés lehetett a számára nézni a vébén ezt a brazil válogatottat, amelynek a célfocijához képest még Mourinho stílusa is maga az örömfutball. De azért erre a tegnapira még ő sem számított.

Advertisement

Most a helyszínen volt kénytelen átélni a brazil válogatott megsemmisülését, úgyhogy nem csoda, ha arra lyukad ki, hogy "Brazília kedden a futballban végképp elvesztette brazil jellegét." Mindenesetre biztosan van még rajtam kívül, aki valamiféle perverz örömét leli a fő brazildrukker kesergésében - ha a németek tegnap minden egyes alkalmat góllal büntettek volna, ahányszor Hegyi Iván leírta valaha, hogy "szambafutball", akkor nem hét, hanem hétszáz góllal kellett volna nyerniük.

Fotó: AP Photo/Bruno Magalhaes

Share This Story

Get our newsletter