A F√©lig √ľres, angolul Curb Your Enthusiasm egyik rekl√°mj√°t lopt√°k le Egyiptomban, hogy Abdel Fatah el-Sziszi t√°bornokot hirdess√©k.

Azt nem mert√©k megl√©pni, hogy el-Sziszi feje egy nŇĎi ruh√°s testen jelenjen meg, de a h√°tt√©r az ugyan√ļgy New York maradt. A hirdet√©st egy kair√≥i blogger sz√ļrta ki, sajnos azt nem √≠rta meg, hogy melyik √ļjs√°g. Az egyiptomi plak√°t sz√∂vege: Egyiptomban mindenki el-Sziszi.

√Čs hogy ki is el-Sziszi? Ezt √≠rja a 444:

A hadsereg √ļj gener√°ci√≥j√°nak tagja. Mubarak buk√°sakor ker√ľlt a legfelsŇĎbb vezet√©sbe. Mohamed Tantavi, a hadsereg akkori fŇĎparancsnoka, miut√°n bel√°tta, hogy Mubarak helyzete tarthatatlan, el-Sziszivel az oldal√°n jelentette be az eln√∂k buk√°s√°t. El-Sziszi akkor a katonai h√≠rszerz√©s fŇĎn√∂ke lett, majd lassan √°tvette a hatalmat.

Advertisement

√Čs mirŇĎl sz√≥l a F√©lig √ľres? Ezt √≠rja a port.hu:

Larry Davidnek mindene megvan, amirŇĎl ember csak √°lmodhat: siker, h√≠res bar√°tok, t√ľrelmes feles√©g, hŇĪs√©ges menedzser, divatos √ļj √©tterem, csak ne volna minden l√©p√©se ball√©p√©s. Gy√≥gyszert sz√≥r a s√ľtibe, t√©bolyult dadust aj√°nl a bar√°tainak, t√∂nkreteszi Alanis Morissette koncertj√©t, s√≠rt rabol, vagy √©ppen leitat egy gyereket. √Āmokfut√°sa k√∂zben tal√°lkozik Martin Scorses√©vel, Ted Dansonnal, Michael Yorkkal, Krazee-Eyez Kill√°val √©s a szent csal√°ddal - √©s mindegyik√ľket siker√ľl megs√©rtenie.

Advertisement

[BuzzFeed]