HBO-s sorozat plakátjával hirdetik Egyiptom tábornokát

Illustration for article titled HBO-s sorozat plakátjával hirdetik Egyiptom tábornokát

A Félig üres, angolul Curb Your Enthusiasm egyik reklámját lopták le Egyiptomban, hogy Abdel Fatah el-Sziszi tábornokot hirdessék.

Advertisement

Azt nem merték meglépni, hogy el-Sziszi feje egy női ruhás testen jelenjen meg, de a háttér az ugyanúgy New York maradt. A hirdetést egy kairói blogger szúrta ki, sajnos azt nem írta meg, hogy melyik újság. Az egyiptomi plakát szövege: Egyiptomban mindenki el-Sziszi.

És hogy ki is el-Sziszi? Ezt írja a 444:

A hadsereg új generációjának tagja. Mubarak bukásakor került a legfelsőbb vezetésbe. Mohamed Tantavi, a hadsereg akkori főparancsnoka, miután belátta, hogy Mubarak helyzete tarthatatlan, el-Sziszivel az oldalán jelentette be az elnök bukását. El-Sziszi akkor a katonai hírszerzés főnöke lett, majd lassan átvette a hatalmat.

Advertisement

És miről szól a Félig üres? Ezt írja a port.hu:

Larry Davidnek mindene megvan, amiről ember csak álmodhat: siker, híres barátok, türelmes feleség, hűséges menedzser, divatos új étterem, csak ne volna minden lépése ballépés. Gyógyszert szór a sütibe, tébolyult dadust ajánl a barátainak, tönkreteszi Alanis Morissette koncertjét, sírt rabol, vagy éppen leitat egy gyereket. Ámokfutása közben találkozik Martin Scorsesével, Ted Dansonnal, Michael Yorkkal, Krazee-Eyez Killával és a szent családdal - és mindegyiküket sikerül megsértenie.

Advertisement

[BuzzFeed]

Share This Story

Get our newsletter