A ritka ellenszenves énekes most bevallotta, hogy a Blurred Lines valójában kizárólag Pharrell Williams szerzeménye.

Advertisement

Thicke-et egy plágiumperben hallgatták meg, melyet Marvin Gaye örökösei indítottak, akik szerint a Blurred Line Gaye '77-es slágere, a Got to Give It Up nyúlása. Mivel most eskü alatt kellett nyilatkoznia a bíróság előtt, bevallotta, hogy tavaly részegen és bedrogozva mondta azt újságíróknak, hogy ő is a társszerzője a slágernek.

A Hollywood Reporter által megszerzett dokumentumok szerint Thicke azt mondta, a szám nélküle is elkészülhetett volna, és neki semmi szerepe nem volt a dalszerzésben. Korábban viszont újságoknak azt nyilatkozta, ketten írták a számot Pharrell-lel.

"Hat lemez után, melyeket mind én írtam és a producerük is én voltam, a karrierem legnagyobb slágerét valaki más írta, úgyhogy féltékeny voltam, és szerettem volna magamnak is valamit a sikerből" - mondta a bíróságnak az énekes, aki húsz százalékot kap a dal után járó jogdíjakból, de ez teljes egészében Pharrell jóindulatának köszönhető.

Advertisement

Mi több, az is kiderült, hogy egészen idén februárig Thicke minden napját Vicodinnal indította, aztán vodkát ivott rá - ennyire nehezen tudta feldolgozni, hogy a felesége elhagyta.

Pharrellt ugyancsak meghallgatta a bíróság, és ő elmondta, hogy egyáltalán nem ritka az iparban, hogy egyesek nagyobb szerepet hazudnak maguknak a valóságosnál. A perben egyébként jövő februárban lesz az első nyilvános tárgyalás.

Advertisement

Amekkora sláger volt tavaly a Blurred Lines, annyira nincs jó éve az idén Robin Thicke-nek: a nyáron teljes PR-katasztrófa volt, amikor a Twitteren a rajongók kérdéseket tehettek fel neki, míg az új lemezével nemcsak a feleségét nem sikerült visszacsalogatnia, de bukás is volt. Ausztráliában például összesen ötven példányt adtak el belőle.

Share This Story

Get our newsletter