A T√©nyt√°r blog szerint igen, sŇĎt egyenesen akkor√°t, hogy Pinokki√≥-d√≠jat kapott √©rte tŇĎl√ľk. A dolog alapja, hogy Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter az MTI szerint vas√°rnapi t√°j√©koztat√≥j√°n azt mondta, a rendŇĎrs√©g cs√ľt√∂rt√∂k d√©lut√°n 14 √≥ra 30 perckor lez√°rta az M1-es √©s az M7-es utat, √©s "14 √≥ra 54 perckor katasztr√≥fahelyzet kihirdet√©sre ker√ľlt". Csakhogy sehol semmi nyoma annak, hogy Pint√©r ilyet tett volna. Annak viszont van, hogy egy nappal k√©sŇĎbb, p√©nteken, t√©nyleg riad√≥t hirdetett a katasztr√≥fahelyzet miatt.

A T√©nyt√°r blog nem sz√ļrta ki, mi viszont igen, hogy az MTI-ben 15.-√©n, p√©nteken 16 √≥ra 10-kor a k√∂vetkezŇĎ bevezetŇĎvel kezdŇĎdŇĎ h√≠r jelent meg:

A havaz√°s √©s a viharos erejŇĪ sz√©l miatt az orsz√°gban kialakult helyezet miatt Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter m√©g cs√ľt√∂rt√∂k d√©lut√°n riad√≥t rendelt el a rendŇĎrs√©gn√©l, a katasztr√≥fav√©delemn√©l √©s a mentŇĎket is bevont√°k a tev√©kenys√©gbe, de ez nem jelenti azt, hogy a t√°rcavezetŇĎ vesz√©lyhelyzetet hirdetett volna ki - magyar√°zta el az erre vonatkoz√≥ f√©lre√©rt√©sek elker√ľl√©se √©rdek√©ben a bel√ľgyminiszter fŇĎtan√°csad√≥ja az MTI-nek p√©nteken.

Ehhez k√©pest vas√°rnap m√°r pont az ellenkezŇĎj√©rŇĎl besz√©lt a bel√ľgyminiszter.

Ja, √©s m√©g egy tuti f√ľllent√©s, amit nem sz√ļrt ki a T√©nyt√°r. Pint√©r vas√°rnapi mondat√°nak elsŇĎ fele az, az aut√≥p√°ly√°k 14:30-as lez√°r√°s√°r√≥l. Ezt eg√©sz egyszerŇĪen nem is √©rtem, hogy mondhatta, annyira nem igaz, r√°ad√°sul sokezer tan√ļ is van r√°. √Čn magam cs√ľt√∂rt√∂k√∂n h√°rom √≥ra t√°jban, de ink√°bb h√°rom ut√°n indultam el az M1-esen Ausztria fel√©. (Itt az √©lm√©nybesz√°mol√≥m.) Nemhogy nem volt lez√°rva az aut√≥p√°lya, hanem kifejezetten √©l√©nk volt rajta a forgalom. De az egy dolog, hogy az akkor m√©g relat√≠ve kev√©ss√© havas fŇĎv√°rosk√∂zeli szakaszon nem volt lez√°rva, de miut√°n k√©t ponton is √°llva rostokoltunk Tata k√∂zel√©ben, majd hat √≥ra t√°jban lehajtottunk a p√°ly√°r√≥l, m√©g akkor is sim√°n felengedtek b√°rkit. Cssak j√≥val k√©sŇĎbb, haza√ļton, este f√©l nyolc t√°j√°n tapasztaltuk, hogy az 1-es √ļtt√≥l az M1-esre vezetŇĎ bek√∂tŇĎutakon rendŇĎrs√∂k ford√≠tj√°k vissza az aut√≥sokat.