Illustration for article titled ​Hazaküldték a Lászlóból az ebolagyanús konzult?

Mert csak egy orvos volt bent? A konzul ezt állítja. Így maszek karanténban töltött 21 napot Steier József. Aki elképesztően vicces részletet osztott meg arról, hogyan folyik a TEK titkos adatgyűjtése.

Advertisement

Ha mégis filmrendező leszek, az első vígjátékomban tuti feldolgozom azt a jelentet, amikor Steier József üzletember, Magyarország guineai konzulja hazaérkezik Afrikából, az Ebola sújtotta területről, lázasan, és kikérdezi a TEK:

– Főleg az érdekelte őket: mekkora nemzetbiztonsági kockázata van a vírusnak, várható-e emiatt menekültáradat Magyarország felé, elérheti-e az ebola a magyar határt. A menekültáradatot kizártam, hiszen nagyon messze van, aki gyalog elindul, mire idáig ér, belehal a betegségbe.

Advertisement

Steier azt állítja, hogy miután hazaérve belázasodott, a szobájában önkéntes privát karanténba helyezte magát. Aztán kivizsgálták a Korányiban, majd, már láztalanul, elment a László trópusi osztályára, ahonnan állítása szerint elküldték, mert nem volt bent elég orvos. A kórház a Borsnak ezt cáfolta. Az viszont biztos, hogy Steier a témáról könyvet írt, és ezt a sztorit nyilván azért "szivárogtatta ki". Ettől persze akár még igaz is lehet.

Share This Story

Get our newsletter