Szinte l√°tom magam elŇĎtt: szeg√©ny indexesek a Fl√≥ri√°non m√©g visszan√©znek a mentŇĎladikb√≥l, ahogy m√∂g√∂tt√ľk hangos robajjal √∂sszeomlik az irodah√°z. Sajnos m√°shogy nem tudom √©rtelmezni Budapest legnevets√©gesebb civil szervezet√©nek sajt√≥k√∂zlem√©ny√©t.

Mi√≥ta Tarl√≥s Istv√°n megh√°tr√°lt mobilg√°t√ľgyben, ism√©t hallatja hangj√°t a R√≥mai part√©rt Egyes√ľlet, mely hevesen lobbizik az√©rt, hogy h√°rommilli√°rd forint k√∂zp√©nzbŇĎl puszt√≠tsuk el Buda utols√≥ term√©szetk√∂zeli Duna-partj√°t, hogy n√©h√°ny szab√°lytalanul √©p√ľlt ingatlan tulajdonos√°nak kedv√©be j√°rjunk.

√Črdekesen alakul a kommunik√°ci√≥juk az elm√ļlt hetekben (melyet egy√©bk√©nt hazai civil szervezetek k√∂zt k√ľl√∂n√∂snek mondhat√≥ m√≥don profi √ľgyn√∂ks√©g visz). Ami√≥ta t√∂bben is kerek perec le√≠rt√°k, hogy a mobilg√°t nem t√≠zezreket v√©d, hanem csak negyven legl√°lis lak√≥ingatlant, melyek z√∂mmel a k√©t vil√°gh√°bor√ļ k√∂zt √©p√ľltek, kiss√© visszavettek a hevess√©gbŇĎl.

Advertisement

Tegnapi sajt√≥k√∂zlem√©ny√ľkben m√°r nem voltak ijesztŇĎ sz√°mok, csak olyanok, hogy:

"minden r√≥mai-parti lakos √©s dolgoz√≥ szem√©ben ott izzik az elsz√°nts√°g, mert hisznek a part j√∂vŇĎj√©ben, amelynek egyetlen es√©lye egy g√°t"

Mint egy filmhirad√≥ az √∂tvenes √©vekbŇĎl. Ehhez k√©pest ma kicsit bekem√©ny√≠tettek √©s azt mondj√°k:

"A R√≥mai-partnak √≠gy nincs j√∂vŇĎje. Amennyiben a parton nem √©p√ľl meg a ter√ľlet v√©delm√©t szolg√°l√≥ mobilg√°t, romok maradnak az √©p√ľletek hely√©n a III. ker√ľlet sz√≠v√©ben."

Advertisement

√Čn nem tudom, hol van pontosan a III. ker√ľlet sz√≠ve, de j√≥ lesz vigy√°zni midnenkinek a k√∂rny√©ken! (FŇĎleg, ha t√©nyleg meg√©p√ľl a g√°t, az ugyanis val√≥ban katasztr√≥fahelyzetet teremthet)

[Fotó: amerika - indafotó.hu]