A Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium mossa a kezeit, hiszen nem ŇĎk k√©sz√≠tett√©k elŇĎ, √©s √ļgy m√©g sosem volt, hogy ne lett volna valahogy.

Az NGM-et a Portfolio.hu k√©rdezte, hogyan k√©sz√ľlt fel a korm√°ny a sz√©les k√∂rben vitatott int√©zked√©s v√°rhat√≥ gazdas√°gi hat√°saira, de amikor a hat√°stanulm√°ny felŇĎl √©rdeklŇĎdtek, ezt a v√°laszt kapt√°k:

A t√∂rv√©nyjavaslat √∂n√°ll√≥ k√©pviselŇĎi ind√≠tv√°nyk√©nt ker√ľlt beny√ļjt√°sra az Orsz√°ggyŇĪl√©s el√©. Tekintettel arra, hogy a t√∂rv√©nyjavaslatot nem a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium k√©sz√≠tette elŇĎ √©s ny√ļjtotta be az Orsz√°ggyŇĪl√©s el√©, √≠gy azzal kapcsolatosan nem rendelkezik hat√°stanulm√°nnyal. Fentiek alapj√°n k√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©s√©t nem √°ll m√≥dunkban teljes√≠teni.

Tavaly decemberben is futott m√°r egy k√∂rt az √ļjs√°g√≠r√≥ az √ľgyben, akkor a miniszt√©rium adott egy r√∂vid, senki sem tudja, mi alapj√°n k√©sz√ľlt v√°laszt, amelynek a l√©nyege ez volt: "V√°rakoz√°saink szerint az √ľzletek vas√°rnapi z√°rva tart√°s√°nak gazdas√°gi hat√°sai minim√°lisak √©s √°tmenetiek lesznek", illetve hogy ha n√∂vekszik a GDP az orsz√°gban, akkor "a vas√°rnapi z√°rva tart√°s elsŇĎdlegesen a v√°s√°rl√°si szok√°sokat fogja m√≥dos√≠tani, nem a munkahelyek sz√°m√°t."

√Čs k√ľl√∂nben is, az EU 28 tag√°llam√°b√≥l 13-ban korl√°tozz√°k valamennyire az √ľzletek nyitva tart√°s√°t, mintha ez minden gazdas√°got t√∂k ugyan√ļgy √©rintene.

(via Index)

Fotó: Pásztor Tamás