Az ország ugyanis szervezett embercsempészet-támadás alatt áll.

ErrŇĎl L√°z√°r J√°nos √©s Kov√°cs Zolt√°n besz√©lt a mai korm√°ny√ľl√©s sz√ľnet√©ben. Orb√°n Viktor a d√©li hat√°rz√°r besz√°mol√≥j√°t k√∂vetve k√©rte meg Pint√©r S√°ndort, hogy hozzanak l√©tre hat√°rad√°sz sz√°zadokat. Ezek a rendŇĎrs√©g k√∂tel√©k√©bŇĎl ker√ľln√©nek ki, L√°z√°r szerint t√∂bb ezer rendŇĎrrŇĎl van sz√≥.

A politikus azt is elmondta, a korm√°ny arra k√©ri a Fidesz √©s a KDNP frakci√≥j√°t, hogy kezdem√©nyezze a parlament rendk√≠v√ľli √ľl√©s√©nek √∂sszeh√≠v√°s√°t, hogy a b√ľntetŇĎ t√∂rv√©nyk√∂nyv illeg√°lis bev√°ndorl√°ssal kapcsolatos m√≥dos√≠t√°sait meghozhass√°k. A ker√≠t√©s ugyanis nem el√©g, jogi v√©delemre is sz√ľks√©g van: az embercsemp√©szet √∂n√°ll√≥ t√©ny√°ll√°s lenne, √©s 3-4 √©vet is kaphatnak azok, akik illeg√°lisan l√©pik √°t a hat√°rt vagy megrong√°lj√°k a ker√≠t√©st.

√Čn m√°r ink√°bb nem is mondok erre az eg√©szre semmit, viszont ha a hat√°rvad√°sz sz√°zadokba ‚Äď amikbŇĎl Ir√©nke n√©ni ki fog maradni, mert nem rendŇĎr ‚Äď, p√°r tolm√°csot is raknak, m√©g valami j√≥ is lehet ebben a dologban.

Advertisement

via MTI, 444