This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Határain belül tartaná állampolgárai adatait az orosz kormány

Illustration for article titled Határain belül tartaná állampolgárai adatait az orosz kormány

Háborúba száll az amerikai cloud alapú szolgáltatásokkal Oroszország. Tegnap a Duma elfogadta a törvényt, amely szerint a felhőszolgáltatást nyújtó cégeknek az orosz állampolgárok adatait Oroszország határain belül kell tárolniuk.

Advertisement

A törvényt támogató képviselők szerint az orosz emberek adatainak védelmében szükség van erre az intézkedésre. Valószínűleg az amerikai titkosszolgálatok körüli botrány és Oroszország Edward Snowdennek nyújtott védelme jelentősen megkönnyítette a törvény útját.

A szabály a gyakorlatban annyit jelent, hogy amelyik cég nem nyit adatközpontot Oroszország területén 2016-ig, az számolhat az orosz netről való letiltás tényével. Számos nagy cégnek, például a Twitternek jelenleg nincs ilyen központja Oroszországban.

Advertisement

Moszkva már a krími válság idején is nagy hajlandóságot mutatott szándékainak, politikájának nem megfelelő honlapok letiltására, legutóbb pedig a blogírást kötötték állami regisztrációhoz.

via Verge, kép: Flickr/Bryan Jones

Share This Story

Get our newsletter