Illustration for article titled Hatalmasat élveznek a magyar filmkritikusok is

A nimfomániás plakátjaihoz hasonlóan ők is úgy csinálnak, mintha éppen őrületes orgazmusban lenne részük. Ha valaki kíváncsi arra, hogyan néz ki az MR2 reggeli műsorából Kovács Gellért, ahogy éppen ejakulál/hanyatt vágódik, az kattintson mindenképpen!

Advertisement

Mi is kiraktuk A nimfomániás élvezkedős plakátjait, tudjátok, ezek azok, amiken Uma Thurmanen kicsapódik az izzadtság, Udo Kiernek meg fennakadnak a szemei a gyönyörtől. Ezt az egész ötletet tavaly decemberben lekoppintották a dán filmkritikusok, mégpedig azért, hogy egy februári filmfesztiváljukat reklámozzák. Aztán idén januárban jöttek a lengyel filmkritikusok, akiket végülis megvett A nimfomániás lengyel forgalmazója és felkérte őket is egy pont ugyanolyan plakátsorozatra.

Advertisement

Ma pedig megérkeztek a magyarok, és ha jól értem, az a plakát üzenete, hogy a filmkritikus is ember, meg hogy a filmkritikus is élvezi a filmeket, meg hogy létezik még olyan, hogy Magyar Újságírók Országos Szövetsége, sőt van olyan is, hogy annak a Film-, és Tévékritikusi Szakosztálya, mert annak a honlapjáról lehet letölteni a teljes plakátot:

Illustration for article titled Hatalmasat élveznek a magyar filmkritikusok is
Advertisement

Itt a hivatalos sajtóközlemény is:

MI IS ÉLVEZZÜK A FILMEKET!

Dán és lengyel kollégáik példája nyomán a magyar filmkritikusok is összeálltak egy őrült fotózás erejéig.

Nem az egyértelmű inspirációként szolgáló film mellett akarunk kampányolni, csak megmutatni, hogy a filmkritika és a kritikusok értékítélete mindenek előtt a műélvezetből származik. Szeretjük egymást és a munkánkat, de legfőképpen: élvezzük a filmeket!

Advertisement

A fotókat Valuska Gábor készítette, Frank Rizzo utómunkázott, a smink pedig Gál Barbara munkája.

Azért fogalmazok ilyen bénán, mert elvileg én is benne voltam ebben a diliben még a tervezés fázisában, aztán amikor kiderült, hogy a dilin kívül kell üzenetnek lennie, plusz az egész egy avítt szövetséget hivatott reklámozni, ráadásul senki sem kereste meg Návai Anikót, akkor én kiszálltam.

Advertisement

Ja és itt hívnám fel a figyelmet, hogy a képkommentelés még egy mindig élő fícsör a Kinján, szóval ne fogjátok vissza magatokat!

(megjegyzés: először a posztban egy régebbi sajtóközlemény volt, most már javítottam és a helyes van)

Share This Story

Get our newsletter