Lek√∂z√∂lte az √Ātl√°tsz√≥ azt a "tanulm√°nyt", amit az IMG nevŇĪ sportmenedzser c√©g k√©sz√≠tett a Fradi k√©sz√ľlŇĎ stadionj√°r√≥l. Az anyagban kamu √©s bullshit keveredik tartalmatlan mell√©besz√©l√©ssel, √©rtelmetlen t√∂ltel√©kmondattal √©s internetrŇĎl ford√≠tott √©rdektelen iz√©vel.

√Čn egyet nem √©rtek az ezer, t√∂k egyforma ilyen √ľgyben: ha m√°r leny√ļlnak baromi sok p√©nzt, mi√©rt nem fizetnek ki n√©h√°ny sz√°zezer forintot egy k√∂zepes √ļjs√°g√≠r√≥nak, aki legal√°bb √ļgy rakna √∂ssze egy ilyent, hogy ne ord√≠tson r√≥la a kamu, √°tfogalmazn√° a mondatokat √©s mivel az √ļjs√°g√≠r√≥k b√°rmikor leverik okoskod√°sban m√©g a kommentelŇĎket is, m√©g eredeti gondolatokat is rakhatna hozz√°. √ögysem n√©zik meg az ilyesmit, fŇĎleg nem haszn√°lj√°k fel, ha viszont valaki k√©sŇĎbb megszerezn√© a dokumentumokat, nem lenne ez a k√≠nos le√©g√©s.

Illusztr√°ci√≥nak itt van egy p√°r mondatos egybef√ľggŇĎ r√©sz, k√∂zvetlen√ľl a tanulm√°ny elej√©rŇĎl. Mint l√°that√≥, ez m√°r nem is pl√°gium vagy oll√≥z√°s, hanem kegyetlen terrorista t√°mad√°s a magyar szintaxis ellen:

Ezen k√≠v√ľl, ha valamennyi ter√ľlettel megfelelŇĎen foglalkoznak, ez egyedi lehetŇĎs√©get ad Magyarorsz√°g sz√°m√°ra, hogy a kelet-eur√≥pai fenntarthat√≥ stadionok eset√©ben vezetŇĎ √©s elsŇĎ benchmarkk√° v√°ljon.

A jelent√©s hangs√ļlyozza Magyarorsz√°g √°ltal√°nos felt√©teleit √©s a labdar√ļg√°s jelenlegi √°llapot√°t. A t√°gabb magyarorsz√°gi felt√©teleket a lakoss√°g, a gazdas√°g, a f√∂ldrajz, a politikai rendszer √©s az √©ghajlat tekintet√©ben vizsg√°lja, hogy megfelelŇĎ helyzetbe ker√ľlhess√ľnk olyan vonatkoz√°sok meg√©rt√©s√©hez, mint p√©ld√°ul egy-egy futball stadion potenci√°lis vonz√°sk√∂rzete.

Advertisement

Igen, ha figyelmesen olvastál, rájöhettél, hogy ez a szöveg nem azért durva, mert szemérmetlen pénzlopás, hanem mert a szó legközönségesebb jelentése szerint nincsen semmi értelme.