Hatalmas kamuért kapott 24 milliót Sallay jégtáncos sportmenedzser cége a kormánytól

Illustration for article titled Hatalmas kamuért kapott 24 milliót Sallay jégtáncos sportmenedzser cége a kormánytól

Leközölte az Átlátszó azt a "tanulmányt", amit az IMG nevű sportmenedzser cég készített a Fradi készülő stadionjáról. Az anyagban kamu és bullshit keveredik tartalmatlan mellébeszéléssel, értelmetlen töltelékmondattal és internetről fordított érdektelen izével.

Advertisement

Én egyet nem értek az ezer, tök egyforma ilyen ügyben: ha már lenyúlnak baromi sok pénzt, miért nem fizetnek ki néhány százezer forintot egy közepes újságírónak, aki legalább úgy rakna össze egy ilyent, hogy ne ordítson róla a kamu, átfogalmazná a mondatokat és mivel az újságírók bármikor leverik okoskodásban még a kommentelőket is, még eredeti gondolatokat is rakhatna hozzá. Úgysem nézik meg az ilyesmit, főleg nem használják fel, ha viszont valaki később megszerezné a dokumentumokat, nem lenne ez a kínos leégés.

Illusztrációnak itt van egy pár mondatos egybefüggő rész, közvetlenül a tanulmány elejéről. Mint látható, ez már nem is plágium vagy ollózás, hanem kegyetlen terrorista támadás a magyar szintaxis ellen:

Ezen kívül, ha valamennyi területtel megfelelően foglalkoznak, ez egyedi lehetőséget ad Magyarország számára, hogy a kelet-európai fenntartható stadionok esetében vezető és első benchmarkká váljon.

A jelentés hangsúlyozza Magyarország általános feltételeit és a labdarúgás jelenlegi állapotát. A tágabb magyarországi feltételeket a lakosság, a gazdaság, a földrajz, a politikai rendszer és az éghajlat tekintetében vizsgálja, hogy megfelelő helyzetbe kerülhessünk olyan vonatkozások megértéséhez, mint például egy-egy futball stadion potenciális vonzáskörzete.

Advertisement

Igen, ha figyelmesen olvastál, rájöhettél, hogy ez a szöveg nem azért durva, mert szemérmetlen pénzlopás, hanem mert a szó legközönségesebb jelentése szerint nincsen semmi értelme.

Share This Story

Get our newsletter