This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hát kellett neked Mészöly Kálmánt idézni, Sándor?

Határozatlan ideig nem szakkommentátorkodhat Zombori Sándor a Sport Tv-ben. A felfüggesztett szakkommentátor futball-légiósokra tett kijelentést még február 28-án.

Illustration for article titled Hát kellett neked Mészöly Kálmánt idézni, Sándor?
Advertisement

Ezt mondta egy első fordulós enbéegyes meccs alkalmából: "Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról és már itt futballozik."

Ezzel már maga Mészöly is megjárta korábban, és most Sándor is, nem kicsit, nagyon.

Advertisement

A Sport Tv tegnap este ezt a közleményt juttatta el a Csakafocihoz: "Az OTP Bank Liga egyik mérkőzésének felvezető részében tett olyan kijelentést Zombori Sándor, amely félreértésre adhat okot, bár a szakkommentátor a magyar fiatalok védelmében szólt a kvalifikálatlan légiósokkal szemben. Noha a megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, félreértésre adhat okot. A Sport Tv elhatárolódik minden rasszizmusra utaló kijelentéstől, ezért az esetet házon belül szankcionáltuk."

Mi ebből a tanulság? Négerezni nem illik, nem szabad, a magyar fiatalok védelmében sem!

Advertisement

Zombori Sándor a Sport Tv indulása, tizennégy éve szakkomentátorkodott ott. Mondjuk nem csodálkoznék, ha nemsokára megint azt tenné.

Egy érdekes adat: tudtátok, hogy az egykori Vasas-kiválóságot (sokkal jobb középpályás volt fénykorában, mint amilyen újságíró lett később, majdnem olyan jó volt, mint Pintér Sándor) eredetileg Talián Sándornak hívták? Én nem, de most már tudom.

Share This Story

Get our newsletter