Hat√°rozatlan ideig nem szakkomment√°torkodhat Zombori S√°ndor a Sport Tv-ben. A felf√ľggesztett szakkomment√°tor futball-l√©gi√≥sokra tett kijelent√©st m√©g febru√°r 28-√°n.

Ezt mondta egy elsŇĎ fordul√≥s enb√©egyes meccs alkalm√°b√≥l: "√Čn annak nagyon √∂r√ľl√∂k, hogy visszan√©zve az igazol√°sokat, egyre kevesebb a k√ľlf√∂ldi, aki ahogy M√©sz√∂ly K√°lm√°n mondta, leesik a f√°r√≥l √©s m√°r itt futballozik."

Ezzel már maga Mészöly is megjárta korábban, és most Sándor is, nem kicsit, nagyon.

A Sport Tv tegnap este ezt a k√∂zlem√©nyt juttatta el a Csakafocihoz: "Az OTP Bank Liga egyik m√©rkŇĎz√©s√©nek felvezetŇĎ r√©sz√©ben tett olyan kijelent√©st Zombori S√°ndor, amely f√©lre√©rt√©sre adhat okot, b√°r a szakkomment√°tor a magyar fiatalok v√©delm√©ben sz√≥lt a kvalifik√°latlan l√©gi√≥sokkal szemben. Noha a megjegyz√©se nem volt sz√°nd√©kosan rasszista t√∂ltetŇĪ, f√©lre√©rt√©sre adhat okot. A Sport Tv elhat√°rol√≥dik minden rasszizmusra utal√≥ kijelent√©stŇĎl, ez√©rt az esetet h√°zon bel√ľl szankcion√°ltuk."

Advertisement

Mi ebbŇĎl a tanuls√°g? N√©gerezni nem illik, nem szabad, a magyar fiatalok v√©delm√©ben sem!

Zombori Sándor a Sport Tv indulása, tizennégy éve szakkomentátorkodott ott. Mondjuk nem csodálkoznék, ha nemsokára megint azt tenné.

Advertisement

Egy √©rdekes adat: tudt√°tok, hogy az egykori Vasas-kiv√°l√≥s√°got (sokkal jobb k√∂z√©pp√°ly√°s volt f√©nykor√°ban, mint amilyen √ļjs√°g√≠r√≥ lett k√©sŇĎbb, majdnem olyan j√≥ volt, mint Pint√©r S√°ndor) eredetileg Tali√°n S√°ndornak h√≠vt√°k? √Čn nem, de most m√°r tudom.