Kicsit lehangolt engem a magyar j√©gkorong-v√°logatott a h√©tv√©g√©n, furcsa √©rz√©s, hiszen az elm√ļlt m√°sf√©l √©vtizedben nem fordult elŇĎ ilyesmi. K√©tszer kapott ki a csapat, m√°sodszor nagyon, √©s egyszer sem j√°tszott j√≥l. Ma elrep√ľlnek D√©l-Korea fel√©, a vil√°gbajnoks√°g vas√°rnap kezdŇĎdik.

Ausztri√°val ikszet csin√°ltunk szombaton egy laza, nem √©ppen hajt√≥s edzŇĎmeccsen, ezt b√ľntetŇĎkkel buktuk v√©g√ľl 4-5-re, tegnap viszont annyival erŇĎsebb volt Szlov√©nia, k√ľl√∂n√∂sen a m√°sodik fel√©ben, hogy csak na, 0-4 lett a v√©ge. Az eredm√©ny t√©nyleg m√°sodlagos ilyenkor, ink√°bb az√©rt lettem kedvetlen a v√©g√©re, mert nem l√°tszott az az akar√°s, p√∂rg√©s, ext√°zis, ami kor√°bban mindig is l√°tszott a magyar v√°logatotton. T√∂bb kraft √©s spiritusz kell Gojangban, ez eg√©szen biztos. Most van/lesz az a pillanat, amikor a r√©gi, ki√∂regedett (illetve kihagyott) sp√≠lerek hely√©t √°tvevŇĎ √ļj sp√≠lereknek meg k√©ne mutatniuk, hogy t√©nyleg sp√≠lerek. H√°ri J√°nosra √©s Sofron Istv√°nra gondolok elsŇĎsorban, de tŇĎlem azt√°n b√°rki villanthat akkor√°t a keretbŇĎl, hogy az eg√©sz vil√°g a l√°bai el√© rogyjon.

A div√≠zi√≥ 1/A-s vil√°gbajnoks√°g (innen lehet feljutni a legmenŇĎbbek k√∂z√©, k√©t csapat lesz boldog) √°prilis 20-√°n indul, pont a h√°zigazda D√©l-Kore√°val kezd√ľnk. Musz√°j nyerni, k√ľl√∂nben nem A csoportr√≥l, hanem kies√©s elleni k√ľzdelemrŇĎl kellhet besz√©ln√ľnk a tov√°bbiakban. A t√∂bbi ellenf√©l sorrendben: Ukrajna, Szlov√©nia, Ausztria, Jap√°n.

Egy sz√≥, mint sz√°z, izgatott vagyok, nem a legjobb √©rtelemben, de h√°tha r√°m c√°folnak. Tavaly sem voltak t√ļl biztat√≥ak az elŇĎjelek, azt√°n elkaptuk a kazahokat √©s majdnem feljutottunk.

Fotó: Mudra László/MJSZ