Manipul√°lt fot√≥t tett k√∂zz√© a Facebookon N√©meth rezsibiztos vagyonbevall√°s√°r√≥l! A N√©meth-hez k√∂zel√°ll√≥ online lap tombol, az MSZP-eln√∂k bocs√°natot k√©rt! Egy sztori, ahol mindenki h√ľlye, √©s nem tudj√°k haszn√°lni a Google keresŇĎj√©t.

K√©phamis√≠t√°si √ľgybe keveredett Mesterh√°zy Attila egy Tumblr-grafika miatt, egy MSZP-s kommentelŇĎ r√°ad√°sul egy j√≥ nagy hazugs√°ggal a Cinket is bele akarta keverni, mik√∂zben a csepel.info online lap tombolva okirathamis√≠t√°st √©s feljelent√©st emleget. Soha ilyen j√≥ √©vkezdetet! Az al√°bbi sztori plasztikusan mutatja meg, hogy t√©nyleg milyen piti√°ner, sŇĎt gyakorlatilag neml√©tezŇĎ √ľgyekben tusakodnak a magyar politika szereplŇĎi.

Az eszement MSZP-elleness√©g√©rŇĎl √©s a maga m√≥dj√°n sz√≥rakoztat√≥ st√≠lus√°r√≥l ismert csepel.info robbantotta h√©tfŇĎn a h√≠rt, hogy Mesterh√°zy p√°rteln√∂k m√©g tavaly december 10-√©n egy hamis√≠tott k√©pet posztolt a Facebookj√°ra N√©meth Szil√°rd rezsibiztos vagyonbevall√°s√°r√≥l.

√Čs a k√©p mellett egy cinkes link szerepelt Mesterh√°zyn√°l! December 6-√©n ugyanis posztoltam egyet az Indexen lehozott, eg√©szen fantasztikus N√©meth-interj√ļr√≥l, Ilyen buta szovjet ember nincs is c√≠mmel.

Advertisement

A k√©p a csepel.info szerint abban az √©rtelemben hamis, hogy N√©meth vagyonbevall√°s√°nak egy r√©szlete l√°that√≥ rajta, √©s a rubrik√°k k√∂z√ľl az egyik nem szerepel rajta, eg√©sz pontosan az a), b), √©s c) ut√°n nem a d), hanem az e) k√∂vetkezik. A fideszes harci √ļjs√°g szerint az√©rt, hogy nevets√©gess√© tegy√©k √©s befeket√≠ts√©k N√©methet, m√°rmint azzal, hogy mik√∂zben viszonylag kis kertes h√°zr√≥l nyilatkozott az Indexnek, igaz√°b√≥l 539 n√©gyzetm√©teres az ingatlanja. A d) pontb√≥l ugyanis kider√ľlt volna, hogy az 539 n√©gyzetm√©ter az a kert m√©rete, nem maga a h√°z ekkora.

Ha valaki nem ismerné a csepel.infót, ezt írtam róla korában:

Ortodox n√©zet, hogy a p√°rtsajt√≥ sose lehet fogyaszthat√≥ term√©k: a kommunist√°k v√©gvonagl√°s√°nak idej√©n nagy rajong√≥i voltunk a csepel.info c√≠mŇĪ helyi h√≠rblognak, ami - ha ez fizikailag √©s ment√°lisan lehets√©ges - m√©g a Helyi T√©ma nevŇĪ rettenetes nyomtatott p√°rtk√∂zl√∂nyn√©l is fideszesebb volt, viszont eg√©sz j√≥ (=b√ľd√∂s) √ľgyeket piszk√°ltak meg eg√©sz √ľgyesen. No √©s a blogmŇĪfajba bŇĎven belef√©rt a parodisztikus elfogults√°g is. B√°r a csepel.info impresszum√°ban szem√©rmesen azt √≠rj√°k, hogy a "h√≠roldalt egy kis bar√°ti t√°rsas√°g szerkeszti", az oldal egyik legfontosabb szerzŇĎje √Ābel Attila ellenz√©ki fideszes √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ volt.

Advertisement

√Ābel Attila az√≥ta a ker√ľleti Fidesz-szervezet eln√∂ke √©s alpolg√°rmester lett. √Čs ma reggel egy nekem √≠rt cset√ľzenetben gyakorlatilag bocs√°natk√©r√©sre sz√≥l√≠totta fel a Cinket, ami√©rt Mesterh√°zy tŇĎl√ľnk vette volna √°t a hamis k√©pet. Csakhogy abban a december eleji Cink-posztban, amelyiknek a linkj√©t a p√°rteln√∂k kiposztolta, nem volt semmilyen k√©p. Se ez, se m√°s. √Čs persze ki sem vett√ľnk belŇĎle k√©pet. Ez sem √Ābelt nem zavarta abban, hogy r√°nk gyanakodjon, sem egy nyilv√°nval√≥an MSZP-k√∂zeli kommentelŇĎt abban, hogy oda√≠rja, percekkel kor√°bban m√©g l√°tta a grafik√°t a posztunkban, mi pedig az√≥ta elt√ľntett√ľk. Ez nett√≥ hazugs√°g volt, amivel vicces tal√°lkozni, ha az ember tudja az igazs√°got.

SŇĎt, az admin nevŇĪ felhaszn√°l√≥, aki szinte 100 sz√°zal√©k, hogy maga √Ābel Attila, d√©lelŇĎtt ezt kommentelte a saj√°t posztja al√°:

H√°t‚Ķ eltŇĪnik minden, ahogy kider√ľl, hogy nem csak hazudnak, de rendŇĎrs√©gi feljelent√©st is tettek miattuk‚Ķ Sem Mesterh√°zy sem a Cink nem k√©rt m√©g √≠r√°sban bocs√°natot. A Cink sehogy, m√©g sz√≥ban sem. Az Egy√ľtt-PM helyi szardob√°l√≥ blogja k√∂zben megint olyat id√©zett a polg√°rmestertŇĎl, aminek az ellenkezŇĎj√©t mondta. Az ilyesmit csak az idŇĎ gy√≥gy√≠tja. A Csepelinfoplusz eltŇĪnt, a Csepel √ļjs√°g eltŇĪnt, a Csepelen.hu eltŇĪnt: egy kis tombol√°s ut√°n minden balliber√°lis oldal eltŇĪnik, ahogy a rendŇĎrs√©g nyomot fog, vagy kider√ľl, hogy loptak.

Advertisement

Izzott a levegŇĎ, Mesterh√°zy Attila k√∂zben telefonon bocs√°natot k√©rt N√©methtŇĎl, √©s a st√°bj√°ra hivatkozott, akik nem el√©g gondosan vettek √°t egy nekik bek√ľld√∂tt k√©pet. H√°t t√©nyleg nem voltak gondosak, Kl√°g koll√©g√°val nek√ľnk ugyanis p√°r percbe telt megoldani a rettenetes bŇĪn√ľgyet.

√Čn mondjuk halv√°nyan eml√©keztem, hogy a k√©pet mintha a Tumblr-en l√°ttam volna annak idej√©n, de az √ľgyet egyetlen Google Image Search keres√©s oldotta meg. Ami kidobta egy nagy online grafikus n√©pmŇĪv√©sz kedvencem, R√©szeg Br√≥ker decemberi Tumblr-posztj√°t. Sz√≥val innen eredt a k√©p, amit valaki elk√ľld√∂tt a szocialist√°knak. Akik, ha rutinb√≥l visszaellenŇĎrzik, hogy honnan sz√°rmazhat, azonnal l√°tt√°k volna, hogy R√©szeg Br√≥ker azt √≠rta mell√© az eredeti bejegyz√©sben, hogy

(gondolom a kerttel egy√ľtt 539)

Vagyis esz√©ben sem volt hamis√≠tani. Megk√©rdeztem tŇĎle lev√©lben, hogy a vagyonbevall√°s fot√≥ja honnan sz√°rmazik, √©s hogy megv√°ltoztatta-e, mire ezt v√°laszolta:

hell√≥! a parlament.hu-r√≥l screenshotoltam, de a d) rublik√°t √©n szedtem ki belŇĎle, mert a posztomhoz nem annyira volt relev√°ns.

Advertisement

A d) rublika am√ļgy igaz√°b√≥l el√©gg√© relev√°ns, mert az teszi teljesen egy√©rtelmŇĪv√©, hogy t√©nyleg a telek m√©rete ekkora, nem a h√°z√©. De ebbŇĎl az eg√©szbŇĎl csak az der√ľl ki, hogy R√©szeg Br√≥kernek egyszerŇĪen fogalma sincs a telekm√©retekrŇĎl, √©s azt hitte, hogy 539 az t√∂k nagy, pedig nem is, az egy √°tlagos √©p√≠t√©si telek m√©rete.

H√°t ez volt a f√©lelmetes √ľgy: Mesterh√°zynak olyan b√©na az internetes st√°bja, hogy a legalapvetŇĎbb l√©p√©seket sem tett√©k meg egy ismeretlen k√©pet l√°tva, ami elkalmasnak tŇĪnt egy kis online szem√©tked√©sre, ami oda vezetett, hogy a fŇĎn√∂knek bocs√°natot kellett k√©rnie egy fideszestŇĎl, egy kommer j√ļzer √©s egy fideszes politikus meg minket v√°dolt hamis√≠t√°ssal.

update:

Hát ez még annál is viccesebb, mint gondoltam, Részeg Bróker ugyanisnagyhirtelen leszedte az eredeti posztját a Tumblr-ról! Nem baj, reblogokban látszik persze továbbra is.