This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hat áldozata van az amerikai repülőgép-szerencsétlenségnek

Illustration for article titled Hat áldozata van az amerikai repülőgép-szerencsétlenségnek

Washington egyik elővárosában zuhant a házakra egy Embraer Phenom 100 sugárhajtású kisgép, három utasán kívül egy fiatal nő és két gyermeke is meghalt.

Advertisement

A baleset a Maryland állambeli Gaithersburgben történt. A repülőgép az észak-karolinai Chapel Hillből tartott a Gaithersburgnek otthont adó Montgomery megye repülőtere felé, úticélja előtt másfél kilométerrel zuhant le. A gépet Michael J. Rosenberg, egy privát kutatóintézet igazgatója vezette, aki 2010-ben már túlélt egy magánrepülőgép-katasztrófát. Szemtanúk beszámolója szerint a gép túl alacsonyan próbálta megközelíteni a kifutópályát, majd a házakra zuhant.

A lezuhanó Embraer három házat talált el, az egyik kiégett épület második emeletén találták meg a tűzoltók a 36 éves Marie Gemmell és két kisfia holttestét, akik a tűz elől az emeletre menekültek. Valószínűleg a füst végzett velük.

Advertisement

Utoljára 13 éve zuhant a környéken sugárhajtású repülőgép épületre – Gaithersburgtől fél órányira van a Pentagon, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás egyik célpontja.

Forrás: WJLA

Share This Story

Get our newsletter