Hasonmás énekel az új Pixies-számban

A Világ Egyik Legjobb Együttese 9 év után most adott ki új dalt. Amin ráadásul nem is az egyik eredeti tag énekel.

Én már akkor kezdtem el Pixiest hallgatni, amikor már egyáltalán nem volt aktív az együttes, de még így is a Doolittle album volt a legjobb, amire dunaújvárosi nyarakon lehetett biciklizni. Aztán 2010-ben láttam őket a Primaverán, ahol két szám után azon vettem észre magam, hogy egy spanyolok lógnak a vállamról és egymásra mosolyogva ordítjuk a Wave of Mutilationt. Abban a pillanatban egyáltalán nem érdekelt, hogy ők a rockzene LGT-i és 2004 óta tényleg nem adtak ki új számot, az utolsó albumuk meg az akkor 19 éves Trompe Le Monde volt.

Advertisement

Idén először az volt az első hír az együttessel kapcsolatban, hogy kivált a basszusgitáros Kim Deal, aki gondolom mostantól inkább a Breeders nevű saját bandájával lesz aktív. A Pixies Facebookon jelentette be a távozását, sok magyarázatot nem adtak, Deal nem beszélt róla.

Aztán a semmiből előtűnt a héten a Bagboy, az első új Pixies szám 2004. óta Úgy hangzott, mintha még Deal távozása előtt vették volna fel, első hallgatásra fel lehetett ismerni a vokáljait. Ez igaz is volt, a Bagboyt még tavaly októberben vették fel. Csak nem Deallel, hanem egy Jeremy Dubs nevű énekessel.

A Slicing Up Eyeballs nevű blog vette észre a bizonyítékot, amiért annyira sokat azért nem kellett kutatni, mert a Pixies frontembere maga, Frank Black posztolta az együttes fórumán, hogy nem Kim énekel a számon, hanem egy jóbarátja, Jeremy Dubs. Dubs a Bennies nevű együttes énekese volt, többször is volt ezzel a bandával a Pixies előzenekara. Black nem csinált nagy ügyet a dologból, szerinte is hasonlít, de tetszett nekik és így hagyták.

Advertisement

Jó, nyilván nem a világvége ez, de képzeljük el, hogy milyen lenne mondjuk pont az LGT-vel a sztori. Az LGT-ből kilépne Somló Tamás. Az LGT kiadna egy számot, amiről azt mondják, hogy még akkor vették fel, amikor Somló az együttesben volt. A számon első hallásra Somló énekelne. Aztán Presser Gábor bejelentené, hogy hát ez nem Somló igazából, hanem Ligeti György a Puzzleből. Nem lenne nagy jófejség.

Share This Story

Get our newsletter