Illustration for article titled Hasít az interneten minden idők legcukibb jégkorongos levele

Mármint tényleg levele, és nem emailje. Jordyn Leopold írta a cuccot, egy 11 éves kislány, aki az NHL-es Jordan Leopold gyermeke. Az imént kaptam meg az én kisebbik lányomtól a sztori buzzfeedes linkjét, amit ma délután magyar nyelven is megírt már a Jégkorongblog.

Advertisement

A lényeg: az elmúlt napokban nagy volt a pörgés a világ első számú hokis ligájában – miszerint az NHL-ben –, ebben az időszakban játékosokat adnak-vesznek, trade-elnek ezerrel, minden csapat igyekszik a lehető legerősebb állapotban nekimenni az alapszakasz utoljának és a rájátszásnak. Utóbbinak persze csak azok, akik érintettek lesznek, lehetnek.

Ezt a bozsgást használta ki Jordyn, ekképpen:

Kedves Minnesota Wild-os edző bácsik, Jordyn Leopoldnak hívnak, az apukám Jordan Leopold, a Columbus Blue Jackets hátvédje. Apukám nagyon magányos a családja nélkül. Mi Minnesotában lakunk, és én teljesen elveszettnek érzem magam a papa nélkül, akárcsak az anyukám, a két nővérem és a bátyám. Apukám egy olyan csapat tagja, amely tele van fiatal srácokkal, nagyon magányosnak érzi ott magát, alig játszik, azért szerezték meg, mert kellett nekik egy hátvéd. November óta nem is láttuk. A lényegre térve, a Wild nem nagyon nyer meccseket, amiért önök, kedves edző bácsik, már biztosan a hajukat tépik, de az a helyzet, hogy a csapatnak több hátvédre van szüksége, úgyhogy megtennék, hogy elkérik őt a Jacketstől, lécci, lécci, lécci?! Köszönöm! Szeretettel: Jordyn Leopold :)

Advertisement

Hát ezek után csakis happy end következhetett: a határidős igazolások keretében a Minnesota Wild megszerezte Jordan Leopoldot a Columbus Blue Jacketstől.

Aki most 34 éves, 2002-ben az NCAA-s University of Minnesota csapatkapitányából lett NHL-es, az amerikai válogatottal megjárt több világbajnokságot, 2006-ban Torinóban az olimpiára is eljutott. Az utóbbi időben tényleg kevesebb meccse volt, de hátha ezután több lesz!

Share This Story

Get our newsletter