59 f√©rfi, nyolc nŇĎ √©s n√©gy gyerek holttest√©t tal√°lt√°k meg az osztr√°k aut√≥p√°ly√°n tegnap tal√°lt teheraut√≥ban. FeltehetŇĎen mindannyian sz√≠r menek√ľltek voltak.

A burgenlandi tartom√°nyi rendŇĎrfŇĎn√∂k p√©nteki sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n kider√ľlt, hogy h√°rom embercsemp√©sz gyan√ļs√≠tottat m√°r elfogtak, k√∂z√ľl√ľk az egyik magyar pap√≠rokkal rendelkezik, a m√°sik bolg√°r √°llampolg√°r, a harmadik pedig egy libanoni sz√°rmaz√°s√ļ bolg√°r, √©s az ut√≥bbi az √ľgy fŇĎ gyan√ļs√≠tottja is. N√©gy m√°sik gyan√ļs√≠tott szabadl√°bon v√©dekezik. Mindegyiket Magyarorsz√°gon kapt√°k el.

Az osztr√°k Kronen Zeitung szerint a teheraut√≥ szerda hajnalban indult el BudapestrŇĎl. Reggel kilenckor m√°r az osztr√°k-magyar hat√°rn√°l volt, de a hat√°rt csak szerda √©jszaka l√©pte √°t, √©s az aut√≥t m√°snap d√©lelŇĎtt tal√°lt√°k meg a le√°ll√≥s√°vban, 30-40 kilom√©terre a magyar hat√°rt√≥l.

A rendŇĎrs√©g elmondta, hogy a teheraut√≥ rakter√©t nem lehetett szellŇĎztetni, ide zs√ļfolt√°k be a 71 embert, k√∂z√ľl√ľk egy egy- vagy k√©t√©ves kisl√°ny volt a legfiatalabb. Az √°ldozatok azonos√≠t√°sa jelenleg is tart, de nehez√≠ti, hogy a tetemek m√°r boml√°snak indultak a melegben.

Advertisement

K√∂zben az M5-√∂s aut√≥p√°ly√°n felborult egy ugyancsak sz√≠reket sz√°ll√≠t√≥ kisteheraut√≥ p√©ntek hajnalban Kiskunf√©legyh√°za k√∂zel√©ben. A balesetben t√∂bben megs√©r√ľltek, egy rom√°n embercsemp√©szt a rendŇĎr√∂k elfogtak.

(via Index, MTI)

Fotó: AP Images