Illustration for article titled ​Három feltétellel maradna Tarlós főpolgármester

Mármint miután megnyerte ezt a választást. Ugyanis azonnal be fogja nyújtani a számlát, a szó legszorosabb értelmében, és "kemény feltételekkel". A konfliktusuk Lázárral "nem színjáték", de "nem is olyan súlyos".

Advertisement

Tarlós három feltétele ahhoz, hogy a győzelem után folytassa is a munkát:

- a BKV hosszútávú finanszírozásának megoldása

- a fővárosi cégek finanszírozásának megoldása

- a hármas metró felújításánk gyors finanszírozása

És mi van, ha nem teljesítik a feltételeit? A papír Figyelőnek adott interjújában olyan választ ad, amiből gyakorlott kremlin- és tarlosológusként arra következtetek, hogy lemondani akkor mondana le, ha a háromból egyet sem kapna meg, míg a többi esetben csak mormogna. Íme a kérdés-válasz:

Ha az említett alapfeltételek nem teljesülnek a választások után viszonylag rövid időn belül, akkor nekem nagyon el kell gondolkodnom.

- Vagyis lemondana?

Nem fogalmaznék ilyen markánsan. Elméletről beszélek, arra nem számítok, hogy egyik feltétel sem teljesül.

Advertisement

A főpolgármester ezen kívül arról is beszélt, hogy jövőre felépíti a Római partot az eddig ismert formájában megszüntető parti mobilgátat, és megint jó nagyot rúgott a budapesti olimpián fantáziálókba. Az ügyben folyó kommunikáció "idétlenség", az az ötlet pedig, hogy Tarlós most szerezzen 2017 és 2024 között elköltendő pénzt a 2017-ben odaítélendő olimpiára nem "épelméjű eszmefuttatás".

Share This Story

Get our newsletter