Illustration for article titled Handelre akart tömegszörfölni az angol tudós, kidobták a koncertről

A tömegszörf nem veszélytelen sportág, főleg nem, ha egy patinás színházban, nemzetközi hírű tudósként komolyzenei koncerten próbálkozik vele az ember. Dr. Glowacki Bristolban olyan izgatottá vált Handel Hallelujah-kórusának felcsendülésekor, hogy az úri közönségbe vetette magát.

Vannak még igazi punkok a világon. Dr. David Glowacki, a londoni Royal Society kutatója, a Stanford vendégprofesszora a napokban a bristoli Old Vic színházba látogatott, hogy meghallgassa Handel híres Messiását. Tömegszörfözés vádjával dobták ki.

Advertisement

Az előadás elején néhány italozó vendéget, köztük a doktort előrehívták a színpadhoz, hogy nyugodtan tapsoljanak, éljenezzenek, ha tetszik nekik a zene. A színház művészeti igazgatója szerint azonban a nagytudású doktor a kelleténél nagyobb izgalomba jött a híres Halleluja-kórus megszólalásakor.

A vegyészprofesszor egyik oldaláról a másikra dülöngélve a kezét hevesen lengetni kezdte, miközben extázisában kiáltozott, a csúcspontnál pedig a tömeg tetejére mászva próbált meg tömegsurfölni a Hallelujára. Ezután a közönség tagjai megfogták, és kidobták a színházból.

Advertisement

Dr. Glowacki tiltakozott helyszínről való eltávolítása ellen, szerinte a klasszikus zene hiába próbál igazán kúlnak és kevésbé ósdinak tűnni, ha az egész atmoszféra még mindig egy berögzült, ősrégi művészeti forma kapuzárási pánikjától bűzlik.

Itt az ideje, hogy Dr. Glowacki levetkőzze az emberi múlandóság mindannyiunkra ránehezedő, nyomasztó fátylát, és elfoglalja helyét a történelem halhatatlan nagyjai között. Mert mindannyiunkban lakik egy kis Dr. David Glowacki valahol.

Advertisement

Metro via Gawker

Share This Story

Get our newsletter