Öröm látni, hogy a gasztrofesztiválok dilivonatja egészen a belvárosig közlekedik. Az első Budapesti Halfesztivál pénteken kezdődik az Akváriumban, nyitónapon Harcsa Veronika koncertjével.

Illustration for article titled Halszalámival és pontycipővel csábít a Budapesti Halfesztivál. És tréfás kommunikációval.
Advertisement

Szerencsére úgy sikerült bejelenteni a fesztivált a hivatalos sajtótájékoztatón, hogy egyszer sem hangzott el a busa szó, mondjuk az afrikai tüdős harcsa igen. Azért, mert a Balatoni Hús abból készít szalámit, mert nincsen benne szálka, nincsen íze, nincsen zamata és a szarvasi haltenyészetben megtalálható Magyarországon is. A cég még felcsapja egy kis marhazsírral és készen van a halszalámi, ami pont olyan, ahogy elképzeljük, feltéve hogy egy patyomkinszalámit képzelünk, aminél pont az hiányzik, amit szeretünk benne.

Na mindegy, azért ez a fura kanyar, mert a sajtótájékoztató egy része azzal telt el, hogy a Balatoni Hús egyik kollégája letört hangon mesélte a már ebből bekajált sajtónak, hogy miért lesz a világ egy jobb hely a halszalámitól. Mint a szójavirslitől és a gabonakolbásztól, de azoknak legalább látom az értelmét.

Advertisement

A sajtótájékoztató másik jelentős felét pedig Németh József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja vette magához. Németh az MNGSZ honlapja szerint az alábbi titulusok birtokosa:

- Szent István Kalocsai Paprika lovagrend tagja 2003 

- Nagykőrösi Cifra borlovagrend tagja 2003 

- Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagytanágy tagja 2005

- Szolnoki gulyásfesztivál Díszpolgára 2004 

- MNGSZ érdemérem 2000. 2003 

- Venesz Díj 2006 

- Év Vendéglátója cím 2009 (Kereskedelmi és Iparkamara) 

- Országos hírű versenyeken számos szakmai elismerés

Szegény Molnár B. Tamás valahol csuklik egy 87 fokon fővő lágytojás fölött. 

Németh azt a fajta beszédet tartotta, amikor elkezd mondatokat, de a befejezéseik más mondatok kezdetei, mintha valaki a felfelé menő mozgólépcsőn szeretne egész testtel legurulni. Itt egy kép róla, a többit el lehet képzelni, mert nem rejt annyi titkot, mint egy harcsaszalámi.

Advertisement
Illustration for article titled Halszalámival és pontycipővel csábít a Budapesti Halfesztivál. És tréfás kommunikációval.

Egyébként a Budapesti Halfesztivál szimpatikus dolognak hangzik, lesznek vietnámi, japán és indonéz szakácsok, Necz István - akinek sürgősen meg kellene bütykölnie a Facebook privacy beállításait, mert minden nyaralós képét végig tudtam pörgetni - ígért orosz vodkás hallevest, szerb halételeket, ázsiai táncokat, pisztrángfüstölést és pontybőrből készült cipőt is. Ott lesz a Budaörsi Halpiac és a híres dunabogdányi pisztrángos is február 15 és 17. között az Akváriumban. A belépés ingyenes.

Share This Story

Get our newsletter