Szó sincs arról, hogy a művészeti szempontból egyébként teljesen normális L. Simon László bukása után Balogh miniszter valami ostoba feketegyörgyistát tett volna meg kulturális államtitkárnak. A fideszes Halász János a fenti videón például olyat csinál, amit buta jobbos kultúrharcos soha: Bizottság-számot énekel a klasszikus magyar underground egyik pápája, Wahorn András kiállításmegnyitóján. 

Advertisement

Ráadásul az SZDSZ-es Fodor Gáborral és Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök háromnegyed évvel korábban menesztett pénzügyminiszterével, László Csabával. Halász ekkor fideszes frakcióvezető-helyettes és frakciószóvivő volt, Fodor a parlamenti SZDSZ-frakcióban ült, szintén helyettes vezetőként, az osztogató 100 napos programok levezénylése után valahogy neoliberálisnak talált, és lapátra tett László pedig a KPMG adótanácsadónál vigasztalódott. 

A megnyitót a K. Petrys galériában tartották 2004. október 18.-án. Ja, és ilyen az, amikor a legendás slágert nem politikusok, hanem az A.E.Bizottság tagjai adják elő, méghozzá Bódy Gábor filmjében, a Kutya éji dalában.  

Az underground Halászra Martinkó József hívta fel a figyelmünket, örök hálánk érte!

Share This Story

Get our newsletter