Döbbent címlapsztori a sportlapban. A világfutball eltakarja a szemét inkább. Hat (6!!!) órán át köteles dolgozni két futballista.

Mi lesz a következő? A focigulág? A Nemzeti Sport érezhető irtózattal és döbbenettel vezeti elő 2013 utolsó pillanatban becsúszott, legkegyetlenebb futballsztoriját. Ami annyi, hogy az Újpest szerződést bontott volna két focistájával, a magyar Szélesivel és a francia Christtel, de ők a klub feltételeit nem fogadták el. Három évre volt ugyanis szerződésük, az eltelt egy év után pedig ők a szokásnak megfelelően a hátralévő két év pénzének a felét kérték volna egyben. Ami a tulajdonos nem volt hajlandó kiperkálni. Mivel érvényes szerződésük van, és maradni akartak, az Újpest kénytelen volt tovább fizetni őket. De ha ők így, a klub is bekeményített, és jött a büntetés. Ami annyi, hogy miközben kizárták őket az első csapat keretéből, munkáltatóként, kapaszkodj meg, heti negyven óra munkára kötelezi őket a klub.

Ez az extrém kicseszés focivilágban, hogy majdnem annyit dolgozzanak, mint bárki normális ember. Ki is akadtak, el is szaladtak a Sporthoz, akik annyira kiborultak ezen az emberiségellenes bűnön, hogy címlapsztorit csináltal belőle.