Halálra hazudja magát a Fidesz

Ha igazán a Cink kedvében járt volna a Jobbik, akkor közleményt küld nekünk a fenti címmel, és nem sajtótájékoztatót hirdet. Ezért bosszúból a mai szavazós-közleményes posztunkat egy antijobbikos cuccra építjük fel. A tegnapi hasonló próbánk sikeres volt, úgyhogy sorozat lesz!

A vasárnapi zárva tartás vastörvényéről szóló szöveg tényleges alkotójára voksolni is hajlandó olvasóink csupán 9,55 százaléka tippelt – este 7-es állás szerint –, Szabó Tímea és a PM messze lemaradt az egyaránt bő 30 százalékos Jobbik és Demokratikus Koalíció mögött.

Advertisement

Rákeresni természetesen most sem ér – bár meg nem tilthatjuk –, viszont az milyen jó, hogy ezúttal a kormánypártokat is belevehettük a versenybe. A nap közleménye tehát:

A Jobbik kilépne az EU-ból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a brit választásokat értékelve arra jutott, hogy újra kellene értékelni az Európai Unió és hazánk viszonyát. A néppártosodni akaró szélsőségesek szájából ez egyet jelent Magyarország kiléptetésével az EU-ból.

A zsidók listázása és a cigányok, melegek üldözése után újabb magasztos célokat tűzött ki a Jobbik. Magyarország EU-ból való kiléptetése azonnali gazdasági összeomlással, a mostaninál is nagyobb diplomáciai elszigetelődéssel és – a Jobbik finanszírozása körül felmerült gyanút ismerve – még nagyobb orosz függéssel járna. Az Európa-ellenes szélsőségesek több százezer külföldön dolgozó magyar életét tennék tönkre azzal, hogy elvennék tőlük az EU-n belüli szabad mozgás jogát, valamint magyar kis- és középvállalkozásokat juttatnának a biztos csődbe az európai fejlesztési pénzek és a velük járó fejlesztések elveszítésével.

A magyar emberek döntő többsége azonban – statisztikákkal is igazoltan – nem kér az Európa-ellenes politikából. A magyar társadalom tisztában van azzal a történelmi tapasztalattal, hogy Magyarország Európa szerves része, amin nem változtathat semmilyen szélsőséges jobboldali csoport sem.

A (…) büszke arra, hogy a magyar emberek szabad és felelős európai polgárok is egyben, a már egyszer megbukott, sötét és szélsőséges eszmék ellen pedig az európai értékek tisztelete jelenti a legbiztosabb védelmet.

Share This Story

Get our newsletter