Halálba kergették a kunyerálók a 92 éves jótékony nőt

Olive Cook férje elesett a második világháborúban, onnantól egész életét a jótékonykodásnak szentelte, de sokan ki is használták emiatt, végül öngyilkos lett.

Leslie Hussey-Yeo 1943-ban esett el, özvegye, Olive pedig mostani haláláig a legrégebbi pipacsárus volt Nagy-Britanniában, ahol az Emlékezés napján (Remembrance Day) ezzel a virággal honorálják azokat, akik a háborúkban elesettek javára adakoznak. Olive édesapja harcolt Gallipolinál az első világháborúban, és 1938 óta árult pipacsokat (a szokás az első világháború idején alakult ki).

Advertisement

A postán dolgozó Cook a pipacsokért kapott pénzt a Brit Királyi Légiónak adományozta, de emellett is híresen jótékony volt, és számos célra sikerült kihúzni belőle adományokat. Mostanra azonban a nyugdíja nagy részét elosztogatta, és pénzügyi problémái lettek, miután éveken keresztül rendszeresen keresték meg különféle jótékonysági szervezetek, ő pedig nem tudott nemet mondani ezekre a kérésekre.

Ráadásul bekerült a neve és a telefonszáma több adatbázisba is, a végén pedig már nemcsak jótékonysági szervezetek, de ügynökök is zaklatták mindenféle ajánlattal, és tavaly azt nyilatkozta a helyi újságnak, hogy vélhetően azért találják meg, mert tudják, hogy egyedülálló idős emberként akadhat némi elkunyerálható pénze.

A jótékony tevékenysége és közösségépítő munkája miatt a miniszterelnök által is kitüntetett Cook a lánya szerint élete utolsó hónapjaiban már szenvedett a tudattól, hogy nem tud segíteni mindenkinek, miközben havonta 260 adománykérő levelet is kapott különféle jótékonysági szervezetektől. Az utolsó csapás az volt, hogy eltűnt egy, a fiának utalt nagyobb összeg, amin nem tudta túltenni magát, és úgy érezte, elvesztette a hitét az emberekben.

A helyi konzervatív képviselő most azt kezdeményezi, tiltsák meg, hogy jótékonysági szervezetek idős, sebezhető embereket hívogathassanak adományok miatt.

Advertisement

(via Daily Mail)

Share This Story

Get our newsletter