Halál lesz ma a közlekedés, lezárják a fél belvárost

A 30. Telekom Vivicittá városvédő futás miatt reggel héttől délután ötig lesznek ideiglenes forgalomkorlátozások a fővárosban. A lezárt szakaszokat a futók elhaladása után folyamatosan megnyitják, de valószínűleg így is elég kaotikus lesz a közlekedés Budapesten.

Advertisement

Délelőtt lezárják az Alkotmány utcát és a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a Lánchíd utcát és a Szent Gellért rakpartot is. Napközben több alkalommal korlátozzák majd a forgalmat az Árpád híd Pest felé vezető oldalán, a Népfürdő utcában, az újpesti és a pesti alsó rakparton, a Margit híd Buda felé vezető oldalán, valamint a Széchenyi rakparton.

Változik a 2-es, a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamos, a 4-6-os és 17-es villamospótló, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 26-os, a 34-es, a 86-os, a 105-ös és a 106-os autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 78-as és a 83-as trolibusz menetrendje. A BKK jó hosszú közleményében megtaláljátok a részleteket is. Arra kérik a fővárosiakat, hogy ne próbáljanak autóval bejutni a belvárosba, inkább használják a kötöttpályás járatokat, ahol erre lehetőség van. Ha figyelembe vesszük a felújításokat is, lehet, hogy jobb, ha ma egyáltalán meg sem próbál a városközpont közelébe merészkedni az ember.

Advertisement

Egyébként itt találtok egy elég jó térképet és egy percre pontosan meghatározott, időrend alapján összeállított listát a lezárásokról.

via MTI

Share This Story

Get our newsletter