​Hála istennek hangosan szexel a világ legöregebb állata

Illustration for article titled ​Hála istennek hangosan szexel a világ legöregebb állata

Pozitív hír péntekre: Jonathan, az óriásteknős olyan kanos, hogy Szent Ilona szigetének kormányzói palotáját betölti a zaj. Pedig már vak, és úgy kell etetni.

Advertisement

Jonathan életkorát 160 és 185 év kor közé becsülik, és bár az öregkorral járó, minden gerincest sújtó problémák őt sem kímélik - hályogos a szeme, gyenge a szaglása és le is fogyott - a lényeg hála istennek rendben van. A friss hírek szerint a kormányzói palota kertjét mostanában gyakran betölti a puffogó zaj, ami az óriásteknősszexszel jár.

Itt jegyezném meg, hogy nálunk is tombolnak a görög teknősök, de az ő esetükben inkább kísérteties hörgés-szuszogásról beszélhetünk, a hang, amit ilyenkor adnak olyasmi, mintha zajmikrofont rögzítenénk L. Simon Lászlóra egy futóversenyen.

Advertisement

"Az a helyzet, hogy az egészség romlásával az egyik első dolog, ami gyengülhet, az a libidó, így ez jó jel - nyilatkozta a száműzött Napoleon miatt híres kis Atlanti-óceáni-közepi sziget állatorvosa, Joe Hollins, a teknős gondozója. Az állatorvos a helyi lapnak elmesélte, hogy Jonathan az öttagú csapat legkisebb termetű nőstényére bukik.

Jonathan annyira ősöreg, hogy szinte teljesen elkopott a kicsit csőrszerű szaru szájszéle, így alig tud legelni. Joe Hollins - a Joe a Jonathan becézése! - ezért hetente egyszer megeteti gyümölccsel és zöldséggel.

Advertisement

Ez a "világ legöregebb állata"-jelző részben Szent Ilona-i szigetmarketing, mert Jonathan pontos életkorát természetesen nem tudni.

A teknőst négy társával együtt 1882-ben vitték Szent Ilonára, az életkorát pedig korabeli fotók alapján próbálják megbecsülni, abból kiindulva, hogy az óriásteknósök 50 éves korukra fejlődnek ki teljesen. Mivel Hollins egy 1902-es fotón sikeresen beazonosította a kifejlett Jonathant, az életkorát minimum 160 évesre becsüli, de ha már 1882-ben nagyfiú volt, 180 éves is lehet.

Advertisement

(via St Helena Online, Fotó: Guy Gatien)

Share This Story

Get our newsletter