Valaki belecsokkerezett a bulvármüzlibe!

Történt ugyanis, hogy ma reggel a Blikknél megjelentek részletek Dömsödi Gábor könyvéből (címe: Friderikusz és Hajdú serpája voltam) amiben kerekperec leírja, hogy azért ment olyan jól a soruk, mert az egyik producerük Tornóczky Anita volt, ő pedig az akkori miniszterelnök fogadott lánya. És Hajdú Péter rajta keresztül gyakorlatilag mindent el tudott érni Medgyessy Péternél. És a mindent Dömsödi szerint azt jelentette, hogy hirtelen luxuskörülmények között kezdett el élni és rengeteg pénzt keresett.

Ez eddig egyébként mérsékelten lenne izgalmas, most őszintén, Medgyessy Péter kegyében járni nyálkás dolog, de a nepotizmus országában annyira nem vagyok meglepve. Szerintem sokkal jobb az a pár bekezdés, amiben Dömsödi nekimegy Tornóczky "És ezt így hogy" Anitának, mondván hogy rettenetes tévés volt és igazi, elviselhetetlen díva a forgatásokon. Nincsen szórakoztatóbb a nyilvános karaktergyilkosságnál, főleg ha az a karakter már képes volt a tévé képernyőjén egyszer mindenki előtt seppukuzni azzal a négy szóval.

Szóval ezt írja Dömsödi:

Annak lett műsora az MTV-ben, akinek Péter elintézte. Intézett nekem is egy autósműsort, egy kikötése volt, minden második adást Anitának kell vezetnie. ... Amikor elkezdtünk együtt dolgozni, Anita be van oltva tévézés ellen. A felvételen nem volt sem laza, sem vagány, csak bizonytalan és ezt flegmasággal palástolta. ... Neki kellett egy külön sminkes, aki egyébként a barátnője volt, és egy külön lámpapark a világításához, hogy szép legyen. Mégsem ez jelentette a fő problémát. Anita szétszórt volt, késve érkezett mindig, nem is igazán figyelt a munkára.

Advertisement

Az is kiderül, hogy Dömsödinél a cérna nem akkor fogyott el, amikor Tornóczky képtelen volt megtanulni a szövegeit, hanem amikor:

Az egyik felvétel után hívott a telephely tulajdonosa, és ordított velem. Nem értettem, mi a baja. Végül kiderült, hogy amikor éppen nem voltam ott, Anita az egyik munkás tányérját, amiből ebédelni szokott, kivette a szekrényből, és abból etette meg a kutyáját. Ez pedig úgy derült ki, hogy el sem mosta, sőt fel sem vette a földről, otthagyta, ahol volt, a sarokban. ... Bocsánatot kértem a tulajtól, és mondtam Anitának, hogy köszönöm szépen, eddig tartott a közös munka.

Mivel bulvárszemélyekről van szó, sem Hajdú Péter, sem Sarka Kata nem tudta szó nélkül hagyni. Először Sarka kezdte el a Facebook-cicaharcát azzal, hogy gyakorlatilag eltemeti Dömsödit egy poszt végén:

Jó reggelt mindenkinek! Én szomorú napra ébredtem... Ma tapasztaltam meg először,hogy milyen is az emberi gonoszság,milyen az,amikor hosszú éveken keresztül mellettünk van egy ember havi-kétheti rendszerességgel,aki elhiteti veled,hogy kedvel,szeret, eközben pedig keresi a lehetőséget,hogy a családodba hol tud belerúgni! Mindig azt mondta,hogy mennyire hálás a férjemnek,mert nélküle már régen nem lenne sehol... (ahogy azóta látom igaza volt,azóta sincs munkája) és Tornóczky Anitát bántja,akibe szerelmes volt... Mind a ketten jók voltak neki addig,amíg álomfizetést adtak! A műsor megszűnt,és te megszűntél embernek lenni... Szégyelld magad,és élvezd a pénzt amit ezzel keresel,de vigyázz, mert gyorsan elfogy,és nem lesz már olyan,akit elárulj! Számomra megszűntél létezni,a lelkemben ma reggel meghaltál! RIP D. Gábor

Advertisement

Dömsödi Gábor szerelmes volt Tornóczky Anitába! Hirtelen úgy érzem magam, mint általános iskolában osztálykiránduláson villanyoltás után! Őrület mik mennek itt a színfalak mögött!

Természetesen Hajdú Péter sem bírta ki anélkül, hogy hozzátette volna a magáét, ugyancsak Facebookon. Az a kép amiről beszél az nálunk a címlapkép:

Ez a kép Dömsödi Gábor 50. születésnapján készült, amikor a fotón látható autót kapta tőlünk a jeles alkalomra. Dömsödi úr 2001-től 10 éven keresztül dolgozott az általam gyártott produkcióban a Névshowrban. A műsor megszünésével, gyakorlatilag Dömsödi Gábor médiakarriere is lassan-lassan véget ért. A mellőzöttség és a sikertelenség elképesztő módon rágta szét az általam egykoron oly sokra tartott extévés lelkét s emlékező tehetségét. Ma a Blikk újságban megjelent állításai egy megkeseredett, mellőzőtt, irigy ember megdöbbentő vagdalkózása, amelyben az én lejáratásom kapcsán bemocskolja a közszolgálati televízió akkori vezetői és Magyarország volt miniszterelnöke, Medgyessy Péter nevét. Azt hazudja, hogy a közszolgálati tv-t gyakorlatilag én irányítottam!:) Azt hazudja, hogy a miniszterelnök közvetetten beleszólt a közszolgálati televízió műsorstruktúrájába! Azt gondolja, hogy ha feleleveníti, hogy üzlettársam volt Tornóczky Anita s jó kapcsolatban álltam Medgyessy Péterrel, akkor nekem kellemetlenséget tud okozni, mert hát ugye Orbán Viktor miniszterelnök is adott már nekem interjút, s majd ezért biztosan többet nem ad. Szegény! Ő most odapiszkít, ahonnak evett, gátlástalan hazugságokat ír le rólam, hogy fogyjon a nyomorult könyve. Elárul, hazudozik, vádaskodik.

Rossz hírem van Dömsödi, engem nem ilyen fából faragtak. Én mai napig az egyik legjobb barátomnak tartom Anitát, s büszke vagyok arra, hogy a mai napig jóban vagyok Medgyessy Péterrel. Én nem árulom el a barátaimat és az ismerőseimet semmiért. Nincs takargatni valóm és sosem volt, de a tények azok tények.

A Névshowr nem Medgyessy regnálása alatt került a MTV-re, hanem 2001-ben. Amikor kirúgtak bennünket a köztévétől, akkor az ATV engem keresett meg és nem téged. S a Frizbi sem Medgyessy miniszterelnöksége alatt indult, hanem jóval később. Sőt, 2009-ben kerültem a TV2-re, s akkor sem ő volt a kormányfő. Amit elértem csak magamnak köszönhetem, azt pedig, hogy te - a nagyágyú - mellőzött vagy, azt pedig csak magadnak köszönheted. Amikor meghallottam, hogy lejárató könyvet írsz rólam, akkor elhatároztam, hogy egy József Attila idézettel fogok reagálni: "Az igazat mondd, ne csak a valódit", de látva ezt a fertőt, amit papírra vetettél, inkább csak annyit mondok; az igazat mondd és ne hazudj!

Advertisement

Whoah! Alig várom, hogy behívja Dömsödit a Frizbibe és kamerák előtt lerendezzék! Egyébként nekem szoktak gondjaim lenni a szövegértéssel, de szerintem Dömsödi nem azt írta, hogy "a közszolgálati tv-t gyakorlatilag én irányítottam!:)" és hogy "a miniszterelnök közvetetten beleszólt a közszolgálati televízió műsorstruktúrájába!", hanem hogy Hajdú tök könnyen tudott szívességeket kérni. Legalábbis remélem, hogy Medgyessy Péter nem szólt személyesen bele a Névshowr programozásába, bár kétségtelenül megmagyarázna egy csmó mindent.

Esküszöm elszédültem a végére! Vajon mit szól az egészhez Kicsi bácsi?