This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Hagyták meghalni a szerb árvízkárosultat a magyar határon?

A szerb sajtó szerint a magyar határőrök miatt halt meg a nyugdíjas. Mindenét elvesztette, a fiához ment volna Bécsbe, de leszedték a buszról, mert nem volt elég készpénze, várakozás közben szívrohamot kapott, nem hívtak hozzá mentőt.

A magyar rendőrök érzéketlenségével van tele a szerb sajtó, miután hatalmas sztori lett annak a 66 éves árvzkárosult nyugdíjasnak a halálából, akit a megjelent cikkek szerint lényegében a magyar hatóságok érzéketlensége ölt meg a szerb-magyar határon. A férfi mindenét elvesztette és Bécsben élő fiához igyekezett, amikor leszedték a buszról, mert nem volt nála elég pénz. Egy szobába vezették, ahonnan felhívta a fiát. A fiú állítása szerint az apját nem engedték ki a szobából, hogy a fia beszélhessen a sofőrrel, majd - miközben ő elindult Bécsből - a magyar rendőrök egy órán át nem vették fel a telefont. Amikor mégis felvették, elmondták neki, hogy az apja rosszul van. Ekkor a szerb követség mentőt és tolmácsot küldött a határra, de mire ők, illetve a fiú odaért, az apa halott volt. A legnyomasztóbb, hogy a rendőrök állítólag nem hívtak hozzá mentőt, hanem hagyták meghalni, állításuk szerint azért, mert a haldokló azt kérte, hogy ne hvjanak mentőt.

Advertisement

Kerestem a Csongrád megyei rendőrséget, ahol megtudtam, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak.

További részletek a Srbija blogon.

Share This Story

Get our newsletter