Az ŇĎsszel indul√≥ oldal neve v√°rhat√≥an Faktor lesz, √©s Gy√∂rgy Bence szerint objektivit√°ssal pr√≥b√°lnak majd olvas√≥kat szerezni. A port√°lt elhat√°rolja Habonyt√≥l √©s Vajn√°t√≥l is, de nem tudni, ki a tulajdonos.

A volt TV2-h√≠rigazgat√≥val a Kreat√≠v k√©sz√≠tett interj√ļt: Gy√∂rgy Bence tagadta, hogy Habony √Ārp√°d √°llna m√∂g√∂tte (mint azt kor√°bban az Origo felt√©telezte r√≥la), csak annyit mondott a tulajdonosi h√°tt√©rrŇĎl, hogy ‚Äúaz elind√≠t√°shoz kaptunk k√∂lcs√∂n p√©nzt, ami mag√°nemberektŇĎl sz√°rmazik. R√≥luk nem akarok t√∂bbet mondani.‚ÄĚ

A fŇĎszerkesztŇĎ a szint√©n volt TV2-es G√°bor L√°szl√≥ lesz, de a szerkesztŇĎs√©get egy√©bk√©nt is fŇĎleg egykori t√©v√©s (TV2-es) √ļjs√°g√≠r√≥k alkotj√°k. Az √ļj oldal ‚Äúh√≠reket, interj√ļkat, riportokat, v√©lem√©nyeket‚ÄĚ √≠g√©r, csakhogy nem abban a form√°ban, ahogy azt megszokt√°tok! Legal√°bbis ezt mondja errŇĎl Gy√∂rgy Bence, aki szerint a mai magyar √ļjs√°g√≠r√°s fŇĎ hib√°ja a szubjektivit√°s eluralkod√°sa:

A h√≠rport√°lok el√©g hasonl√≥an adj√°k el a cikkeiket, szinte azonos a st√≠lusuk. Ez az a szellemeskedŇĎ, po√©nkod√≥, fik√°z√≥s hangv√©tel, amit a k√∂z√∂ns√©g ugyan megszokott, de √©n ezt a st√≠lust nem kedvelem. A mi port√°lunk nem ilyen lesz. Nem azt mondom, hogy ellenzem humort, de nem a szellemesked√©s lesz a legfontosabb st√≠lusbeli jellemzŇĎnk. Az a v√©lem√©ny√ľnk, hogy a sz√∂vegeinkben megl√©vŇĎ erŇĎs inform√°ci√≥tartalom fogja megragadni az olvas√≥inkat. Egy √ļj sz√°jt szerintem jobb, ha nyelvileg semleges. Ne irrit√°ljon senkit, √©s legyen k√∂nnyen fogyaszthat√≥.

Advertisement

Gy√∂rgy egy√©bk√©nt nem tagadta, hogy egy m√°sik projektben, egy √ļj t√©v√© ind√≠t√°s√°ban egy√ľtt dolgozik Andy Vajn√°val, de azt mondja, a port√°lhoz Vajn√°nak semmi k√∂ze, az oldallal pedig ‚Äúsemmilyen politikai c√©ljuk nincs‚ÄĚ.