This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Háborút indított a magyar kormány az internet ellen

Nagyon durva: névtelenül, sőr bárki más nevében is regisztrálódni lehet! A kormány ezért feljelenti az ask.fm-et. Ennyi volt a netnek, lehet más szórakozás után nézni.

Most már csak azért drukkolunk, hogy a Fidesz-kormány nehogy berágjon a Napra, és megváltoztassa mondjuk a Föld forgási sebességét. Aggódhat a gravitáció is.

Advertisement

Sajtótájékoztatón jelentette be ugyanis Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára, hogy a kormány feljelenti az ismert weboldalt személyes adattal való visszaélés miatt, mivel oda a júzerek más nevében is regisztrálhatnak, majd akár vissza is élhetnek ezzel.

Hogy ilyen az internet és így működik bármelyik oldal, ahová regisztrálni kell? Nem számít, a sajtóeseményen ugyanis kiderült, hogy az Orbán-kormányra jellemző média-mikromenedzselésről van csak szó. Vagyis pár órára vagy napra felkapnak egy konkrét, személyes ügyet, hogy abból készülhessen pár cikk és híradóbejátszás. Most például azért tett feljelentést a minisztérium, mert egy szülő megkereste őket azzal, hogy valaki online zaklatja a lányukat, még posztolgat is dolgokat a nevében, a fényképét is mellékelve.

Advertisement

A hatékony, sőt azonnali eredményt hozó megoldás nyilván nem lehet más, mint egy külföldi weboldal feljelentése.

Share This Story

Get our newsletter