This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Habony és Rogán vasárnap is vehet félmilliós táskát

Illustration for article titled Habony és Rogán vasárnap is vehet félmilliós táskát

Szerinted miért került bele a friss tiltó törvénybe, hogy világörökségi területen nyitva lehessenek a boltok vasárnap is? Van értelme? Nincs, kivéve, ha csak vasánap van időd Guccit vagy Louis Vuittont vásárolgatni, és az országot irányító eredeti tőkefelhalmozók egyike vagy.

Advertisement

Még a friss boltbezárási törvény "logikájához" képest sem érthető, hogy a világörökségi területen lévő üzletek miért számítanak kivételnek a vasárnapi tilalom alól. Magyarországon nincs túl sok ilyen helyszín, és a vidékiek olyan jellegűek, hogy eleve alig vannak ott boltok. Itt a lista:

  • Hollókő ófalu és táji környezete
  • az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai
  • a Pannonhalmi Bencés Főapátság és közvetlen természeti környezete
  • Hortobágyi Nemzeti Park
  • pécsi ókeresztény sírkamrák
  • Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj
  • Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék

Vagyis a megoldást Budapesten kell keresnünk, ahol három ilyen akad:

  • a budai és pesti Duna-part házsorai
  • a Vár
  • az Andrássy út

Ezek közül boltok főként a Várban és az Andrássyn vannak. A két helyben kereskedelmi szempontból annyi közös van, hogy mindkettőt sok turista járja. De a törvényalkotónál ez biztosan nem volt szempont, hiszen jó kövér listájuk van a kivételeknek, és a szuvenírboltok nem kerültek föl rá. De akkor mi a hóhér értelme van az egésznek? Marci levele ébresztett rá a sejthető háttérsztorira.

Advertisement

Magyarország szinte összes szuperluxus ruha- és kiegészítőboltja az Andrássy úton található. Nem beszélve Gattyán milliárdos überluxus nagyáruházáról. Kik az értelmetlenül túlárazott, sznob, villantós cuccok leglelkesebb vásárlói? Igen, az ország két legbefolyásosabb, luxustermékfetisiszta újgazdagja, a wannabe oligarchaduó, Vuitton Antal és Gucci Árpád.

Hát ennyi.

Azt mondod, hogy ez azért képtelenség? Hiszen most akarták megszavaztatni, hogy a képviselőknek még az M0 körgyűrű díját se kelljen megfizetniük? Ismerve az érintettek lobbierejét, plusz belegondolva, hogy tényleg, még az összes többi kivételezett helyszínhez – repterek, pályaudvarok, stadionok – képest is mi az értelme az Andrássynak, Marci tippje nem holdkórosságról, hanem érett realizmusról árulkodik.

Share This Story

Get our newsletter