This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Habony "Cincogó" Árpádról joggal írták meg, hogy hasba rúgott egy nőt

Illustration for article titled ​Habony Cincogó Árpádról joggal írták meg, hogy hasba rúgott egy nőt

A miniszterelnök tanácsadójának nagyon nem tetszett, hogy a Narancs megírta az igazat, miszerint a terepjárójából kiszállva összevert egy házapárt, mert zavarták a terepjárózásban. Az idősekkel szemben igen bátor egérkét most leoltotta a bíró.

Advertisement
Advertisement

Jó éve nem tudja megemészteni Habony Árpád, hogy Rényi kolléga a Magyar Narancsban megírta, micsoda ember is ő. Mondjuk ki örülne neki, ha nyomtatásban látná, hogy 2006. november 4-én reggel a Szilágyi Erzsébet fasorban egy házaspár lépett a Lexus terepjárója elé, mireő rádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk is kiabált: legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. Azt sem jó leírva látni, hogy a beszólásból szóváltás lett, majd Habony kiszállt, és a sértett K. Sándor és felesége, P. Erzsébet után ment. Először beletaposott bevásárlókocsijukba, majd egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta. Ezt követően Habony visszaült a terepjáróba, és kikerülve az ötvenes éveiben járó férfit, elhajtott a helyszínről.

Szóval ez tényleg kellemetlen, de ha egyszer így történt és erről bírósági dokumentumok is vannak, valahogy be kell nyelni a dolgot. Habony nem nyelte, de annyira nem, hogy miután a rendőrség beszüntette a nyomozást, pótmagánvádas eljárást indított Rényi Pál Dániel ellen. Aki most tette ki a Tumblrjére egy fotó társaságában a hírt, hogy a bíró ezt az eljárást is megszünteti. Rényi igazából ebből a papírból értesült arról, hogy a nyomozás lezártával Habony tovább küzdött, hogy az igazat megíró újságírót legalább pénzbüntetésre ítéljék.

Advertisement

A bíró most ezt a próbálkozást söpörte le, merthogy

apró pontatlanságok voltak ugyan a cikkben, de ezek nem érik el a büntetőjog szintjét és tájékoztatásom összességében "a hatóságoktól kapott adatoknak megfelelő" volt. Ezért nem áll meg egyik vád sem.

Advertisement

A legviccesebb azért az, hogy Habony mivel indkolta az egész eljárást. Hát azzal, hogy

"magán és üzletemberként számos ismerősének, barátjának magyarázkodnia kellett", sőt volt ismerős, aki emiatt nem fogott vele kezett, és "üzleti kár is érte, amely üzleti titok." A vádindítvány cikkcímeket is idéz, amik szerintük jelentős érdeksérelemnek minősülnek, sőt Habony Árpád rajongói oldalát is felemlegeti, "ahol folyamatosan becsületsértő bejegyzések jelennek meg."

Advertisement

Borzasztó lehet magyarázkodni egy ilyen bravúros karatés akcióért, ahelyett, hogy megdicsérnék az embert, hogy le tudott rúgni két kemény testú középkorút, sőt egy bevásárlókocsit is ki tudott csinálni.

Szemét újságírók, szemét média, ezért tart itt ez az ország!

Share This Story

Get our newsletter