Annyira nincs egész Európában olyan szintű vitrin, ami Habony igényeit kielégíti, hogy 2012-ben az Egyesült Arab Emírségekbe utazott. Ez most nem egy új hír, annak idején ment a pörgés körülötte rendesen, de a lényeg sajnos elsikkadt ez ideig. A lényeg: a VITRIN.

Advertisement

A képek 2012 február elején készültek Adzsmánban, a jóval ismertebb Dubaj és Abu-Dzabi mellett az Egyesült Arab Emírséget alkotó hét emírség egy másikában, a helyi orvosi egyetemen. Az útról elsőként a nyugat-indiai Daijiworld számolt be, az egyetem sajtóközleménye nyomán. Üzleti delegációként hivatkoztak rájuk, akik a Gulf Medical University vezetése mellett az adzsmáni sejkkel is tárgyaltak lehetőségekről.

Habony Árpádra, akiről Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter még három hónappal ezelőtt sem tudta pontosan megmondani, hogy mivel foglalkozik, a sajtóközlemény egyértelműen hivatkozik: Magyarország miniszterelnökének különleges tanácsadója (Special Advisor to the Prime Minister of Hungary).

Advertisement

A minisztelnöki titkárság szerint Habony „magánúton” járt itt, és tekintette meg az orvosi egyetem kampuszának modelljét tartalmazó VITRIN-t. Nem egyedül ment, vele volt:

  • Rogán Antal akkori ötödik kerületi polgármester, ma Fidesz-frakcióvezető (balról a 6.)
  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány frissen kinevezett vezetője (balról az 5.), és felesége
  • Szentkirályi Alexandra fidelitaszos fővárosi önkormányzati képviselő (ma Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes)
  • Maurer Szemere, a Századvég igazgatóságának tagja, Fidelites- és Habony-közeli személy (balról a 3.)
Advertisement

Habony a szövegben Arpad Khabonként szerepel, amivel jobban járt, mint Magyarország kettővel ezelőtti miniszterelnöke, akire az Arabic News híroldal Verenik Georkasaniként hivatkozott, amikor 2005-ben viccből leterroristázta a szaúd-arábiai fociválogatott tagjait.

Advertisement

Fotók: Gulf Medical University

Share This Story

Get our newsletter